Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Excelben miért nem dinamikus...

Excelben miért nem dinamikus a minimális érték kiválasztása függvény?

Figyelt kérdés

Szeretnék készíteni egy táblázatot, amiben bizonyos oszlopok értékeinek legkisebb., máshol legnagyobb értékét ki kell választanom, majd ezt az értéket mutató cellát további fv-ekhez használom.

A probléma az, hogy ha a fv-t beírom, egyszeri alkalommal kiválasztja a min/max értéket, de ha az attributumokat megváltoztatom, már nem számol újra.

2015. ápr. 3. 09:17
 1/9 Tengor ***** válasza:

Talán ki van kapcsolva az értékek újra számolása?

[link]

2015. ápr. 3. 09:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, ezt is jó tudni!

Közben rájöttem, hogy az attribútumok megadásakor ;-t irtam két érték köze, nem pedik :-t, így csak két érték között válogatott.

Azért tűnt jónak a képlet, mert a próbaadatok beírásakor történetesen mindig az első vagy az utolsó volt a legkisebb/legnagyobb.

2015. ápr. 3. 09:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Azt esetleg nem tudd, hogy azt hogyan lehet megoldani, hogy egy hivatkozás a kiválasztott érték melletti cellát mutassa?

Konkrétan:

pl az egyik oszlopban egymás alatt a diákok nevei, mellette lévő oszlop megfelelő soraiban a diákok jegyeinek átlaga.

az átlagot tartalmazó oszlop alatt megjelenik a legjobb tanulmányi átlag (ez eddig oké), de ne a legmagasabb átlag jelenjen meg, hanem a diák neve, tehát a szomszédos oszlop eleme?

2015. ápr. 3. 09:45
 4/9 Tengor ***** válasza:
Az már fkeres / vkeres és adatbázis függvényes móka.
2015. ápr. 3. 09:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Egy lépéssel közelebb, de ez alapján sajnos nem tudom megcsinálni.

Mi a keresési érték mi a tábla és mi a tartományban keres érték? Leírnád?

Köszi!

2015. ápr. 3. 10:09
 6/9 Tengor ***** válasza:
Én sem mostanában használtam sajnos. A keresési érték egy feltétel, ami alapján válasz pl "=MAX(...)" ilyesmi. A tartomány, meg amiben azok az értékek vannak, ahol keresni kell a feltétel szerint. Az MS-nek elég jó függvény tutoriáljai vannak, szerintem azokat nézd át! (én is azt tenném)
2015. ápr. 3. 10:14
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Remélem sikerül.
2015. ápr. 3. 10:20
 8/9 CspCsj ***** válasza:

FKERES sajnos csak a keresett oszloptól jobbra lévő értékeket ad vissza, de itt az FKERES "balos" verziója:

=INDEX(A1:A99;HOL.VAN(B100;B1:B99;0))

Magyarázat: A1-99-ig vannak a nevek, B1-99-ig vannak az átlagok, B100-ban van a MIN vagy MAX érték.

2015. ápr. 3. 11:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát persze! Jobb oldalon...

Köszönöm szépen a kiegészítést, és persze a megoldást!

Hasznos volt!

2015. ápr. 7. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!