Hogyan tudok méretezett sablont készíteni és nyomtatni?
arra akarok kilyukadni, hogy ha én húzok egy képszerkesztő programban egy vonalat ami 5 centi és azt kinyomtatom akkor a papíron is 5 centi lenne
ezt milyen programmal tudnám kivitelezni?
Bármelyikkel amikben be lehet állítani a méretezést.
Magyarul ha húzol egy vonalat aminek méretét beállíthatod és 1:1-ben nyomtatod akkor igen az annyi lesz.
CAD, Corel, PS, stb.
Szerintem bármelyikkel, ha a nyomtatás képpontsűrűsége ugyanúgy van beállítva, mint a képé.
Amúgy meg, remélem, nem a monitoron méred az öt centit, hanem a program vonalzói vannak centiméteres skálára beállítva, és aszerint rajzolsz.
#1 vagyok
Igen, én sem úgy gondoltam, hogy CAD nevű (bár mintha mindben benne lenne a ..CAD), és a fent említettek is csak azért említettem mert Én azokat használom, és persze léteznek ezek ingyenes alternatívái amiket a google biztos megmondja. A lényeg, hogy legyen benne valamilyen méretezési opció.
-Ha sablont akarsz -amibe aztán később valamit be szeretnél illeszteni -szöveg, kép, stb akkor szerintem a Corel nagyon alkalmas erre vagy a PS, értelem szerűen ezek ingyenes valamely alternatívái is-.
Egy szó, mint száz, a lényeg az, hogy a képfelbontás és a nyomtatási méret kapcsolataiban próbálj kiigazodni, mert maguk a programok általában alkalmasak arra, hogy mérethelyesen dolgozz bennük.
A CAD utótag nem egészen véletlen (Computer Aided Design).
A félálomban írt szövegemben szereplő FreCAD természetesen FreeCAD, a fene egye meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!