Mennyire élvezhető, használható a Win 8.1 felülete, ha
Win 7-hez vagyok szokva, és azt jónak tartom?
Figyelt kérdés
Választás előtt állok, hogy az új gépemre 7 vagy 8.1 kerüljön. Sokat írtak arról, hogy 8-as hibrid felülete nem lett igazán jól eltalálva, illetve azokra, akik nem mobil, érintőképernyőn használják, feleslegesen erőlteti rá a mobileszközös felületet (pl. a csempéket).
Olvastam, hogy a 8.1 már barátságosabb lett a desktop userek számára. Ti is így tapasztaltátok? Ha 7-es után váltok 8.1-re, akkor mennyi átállás kell a megszokott és kedvelt felülethez képest? Ha desktop módban használom, akkor maradtak benne zavaró dolgok a 7-eshes képest?
Szinte ugyanaz. 2 kattintással be lehet úgy állítani, hogy ne a csempés felület jelentkezzen be. Start gomb van, de start menü nincs. Viszont ha bal helyett jobb gombbal kattintasz, akkor ez a hiányosság is megoldódik. Többi dolog kb. ugyanaz, mint a 7-es, ami nem ugyanaz teljesen, az pedig jobb.
2015. márc. 26. 11:48
2/6 anonim válasza:
Ugyanúgy Windows rendszerről van szó, 2 perc alatt testreszabhatod asztali géphez. Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a Start menü, de azt a 7-ben sem használta már tudtommal senki.
2015. márc. 26. 12:55
3/6 anonim válasza:
Egyébként úgy tudom, hogy 8.1-ről ingyen frissíthetsz majd 10-re, az meg már egy kifejezetten versenyképes OS-nek tűnik, végre sikerült bele tenni néhány olyan elengedhetetlen funkciót, amik UNIX rendszereken 10 éve léteznek.
2015. márc. 26. 12:57
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ez is kérdés, hogy érdemes lenne-e megvárni a 10-et, és kihagyni a 8-at teljesen.
Bár úgy tudom a 7-esről is lehet majd ingyen upgradelni, de csak az első évben. Ha utána akarsz akár 8-ről akár 7-ről upgradelni mondjuk újrainstall után, akkor az már nem lesz ingyen.
2015. márc. 26. 14:39
5/6 tamasoft válasza:
Természetesen megéri a 8.1 nem kérdés.
2015. márc. 26. 19:43
6/6 anonim válasza:
Felrakod a "Classic Shell" programot és egyből Win7 kinézetű lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!