Szürkeárnyalatos kép visszaállítása RGB színesbe?
Kaptam 1 JPG fájlt, ami szürkeárnyalatos, ha megnyitom photoshopban kiírja ott a fájl neve mellett, hogy gray. De mikor előnézetbe mutatja akár ott, akár csak ki van rakva az asztalra, színesbe mutatja a képet, ezért gondolom hogy vhogy vissza lehetne állítani a színeket, de úgy nem lehet, h a színt egyszeűen gray-ről RGB-be állítom, mert az próbáltam hátha
vki tud erre megoldást?
Pedig az lesz, amit az előző válaszoló írt. Csak a bélyegkép színes, de azt azért nem találod, mert az aszt tartalmazó fájl rejtett.
Viszont, ettől függetlenül, ha a kép tulajdonságainál az van, hogy szürkeskálás (szürkeárnyalatos), akkor nem sok mindent tudsz vele csinálni, mert a fájlban már nincsenek benne a színinformációk.
Azt hiszem, sikerült reprodukálnom a jelenséget PhotoFiltre-rel, letöltve nézzétek meg, nálatok is működik-e, nálam XP Sajátgépben, és a Gimp megnyitóablakában igen:
És tényleg. Letöltöttem a képet, beraktam egy mappába, és íme:
Most már csak az kellene, hogy vissza is lehessen a kicsi kép alapján állítani a nagyot is színesbe... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!