Van egy Overmax Newbase2 tabletem. Nem indul be a rendszer. Mit tehetek vele? (Részletek lent)
Szia!
Itt a részletes leírás, hogy mi a teendőd:
Hozzávalók:
- egy számítógép internetkapcsolattal
- egy totálisan feltöltött Newbase2 tablet
- a tablet adatkábele
- a tablet töltője
- egy fogvájó (vagy egyéb tűhegyes eszköz)
- és kb. tíz az életedből
A folyamat részletes leírása:
A számítógéped böngészőjével hívd be az overmax.eu oldalt! Fent a nyelvet (a zászlónál) állítsd át magyarra!
Írd be az oldal keresőjébe a newbase szót, majd katt a Newbase2-re, hogy betöltődjön a tablet saját oldala. (Direkt link: [url] [link]
Ott menj a Letöltés fülre, azon belül a Szoftver-re! Töltsd le az OV-NewBase2 System tömörített fájlt, majd csomagold ki valahova a gépedre (nem árt megjegyezni hova tetted)!
Majd töltsd le a Pad Product Tool tömörített (.zip) fájt is, és csomagold ki valahova a gépedre! Egy Pad Product Tool_V1.2.0.4 formátumú mappát hoz létre a gépeden. Menj bele, és indítsd el a setup nevű fájl segítségével! Ez telepíteni fogja a progit, csak NEXT NEXT-eket kell nyomni.
Ha a Windows esetleg figyelmeztet, hogy a gyártót nem tudja ellenőrizni, ne foglalkozz vele, akkor is nyomj a Telepítem-re, majd a Close-ra (telepítés vége)!
Most feltelepült a PAD Product a gépedre. Menj bele a C:\Programfiles\PAD Product Tool (Developer Edition) mappába, és ott indítsd el a programot. A Windows lehet megint beleokoskodik a dologba, és az engedélyed kéri, nyomj IGEN-t. Ha mindent jól csináltál és elindult, akkor így fog kinézni:
[img] [link]
Elvileg az első indításkor automatikusan meg is jelenik a Megnyitás ablak, de ha mégsem (vagy véletlen bezártuk), akkor klikk alul középtájt a frissítés (két egymásba forduló nyilacska) zöld gombra!
Ha bejött a Megnyitás ablak, akkor tallózd be azt a mappát, ahova kicsomagoltad az OV-Newbase2 System-et, és ott katt az (amúgy egyetlen) NewBase2.fw fájlra! Megnyitás. Ekkor kis gondolkodás után megjelenik ez az ablak:
[img] [link]
Replace gombra katt, majd ezt fogod látni:
[img] [link]
Most jobb oldalt katt a RECOVERY Partition mellett kis Image gombra, majd a megjelenő ablakban válaszd ki a rec -t, Megnyitás. Most a MISC Partition melleti Image-ra nyomva a misc -t tallózzuk be, a SYSTEM Partition-nál a system-et, s legvégül a VENTOR_APP Partition -nál pedig az apk nevű fájlt.
Ha mindent jól csináltál, akkor a következők előtt lesz pipa:
PRODUCTION
FLASH_ERASE
Multiple Partition Image
BOOT Partition
RECOVERY Partition
MISC Partition
SYSTEM Partition
VENDOR_APP Partition
Format DATA Partition
Format CACHE Partition
* * *
Ha ez megvan, akkor a táblagép feltétlen KIKAPCSOLT állapotban legyen, és legyen totálisan feltöltve.
Amennyiben még működik a töltőnk, akkor a biztonság kedvéért csatlakoztassuk azt is, mert az újratelepítési művelet nagy energiaigényű. (Ha a gyári töltőnk már bekrepált, és egy ideje az adatkábellel töltöttük, akkor tényleg legyen fullra feltöltve a tablet.)
No, tehát legyen kikapcsolt állapotban a táblagép, és az adatkábel segítségével csatlakoztassuk a számítógépünkhöz!
Most az alján lévő kis RESET nyílásba nyomjunk bele (pl. a fogvájóval). Ha esetleg így nem indulna el a gép, akkor a bekapcsoló gombbal próbálkozzunk. A cél az, hogy az ANDROID feliratig eljussunk, mert ekkor fogja felismerni a Windows a táblagépünket (lehet eszközillesztő szoftvert is telepítget nekünk), várjunk türelmesen!
Ha felismerte a két eszköz egymást, akkor az 1. számú szürke sávban megjelenik a Ready felirat.
[img] [link]
Most nyomjunk gyorsan a nagy DOWN zöld gombra a firmware letöltéséhez! (Lehet megint eszközillesztőt telepítget a Windows, és emiatt várni kell kicsit.)
Ha ez megvan, akkor kiírja, hogy Prepare...és elvileg el kell induljon a rendszer újratelepítése, amit %-os formában végig mutat a progi.
Ha mégsem indul el a zöld csík, s vele együtt a %-os számláló, és (pl. SWITH_TO_ADFU_TIMEOUT, vagy) egyéb felirat jelenik meg, akkor újra kell csinálni az egészet a * * * jeltől.
Sajnos van, hogy csak 5. 6., vagy akár 10. alkalomra sikerül, és előfordulhat az is, hogy a felénél megáll a telepítés, sőt akár 98 %-nál is megállhat, de akkor is újra kell próbálni, nem szabad feladni.
(Esetleg segíteni tud, ha az adatkábellel szétválasszuk, majd újra összekötjük a két eszközt.)
Ha végigment a zöld csík, és 100 % a telepítés, akkor kékre vált a mező, és megjelenik a Successful felirat.
Na most már elkezdhetünk örülni, hisz kész is vagyunk.
Szét lehet választani a két eszközt. A tableten csináljunk újra egy RESET-et (alján lévő kis lyukba fogvájóval belebökünk), és elvileg gyönyörűen indulnia kell.
A nyelv angol lesz, de a Settings -ben a Language & input , majd Language menüben magyarra kell állítani.
Remélem segíteni fog a fenti leírás!
Szép napot, üdv. Szincsi
Elnézést, most látom, hogy a linkjeimet nem jól jelenítette meg az oldal. Kezdő vagyok itt, ráadásul szőke is :) szerkesztési lehetőséget meg nem találok, így próbálom betenni ide őket újra:
Direkt link:
1. kép:
2. kép:
3. kép:
4. kép:
(Ha így sem lesz jó, akkor bocsi, de enélkül is meg tudod csinálni.)
Én letöltöttem a a ovetmax oldalarol, a szoftott v1 v2, de boot képfile ként olvassa a gépem és cd re irná kifele....
Igaz overmax quattor 10+ van,bar az ugyan mindegy droid feliratnál kampec ez is...
Na most akkor hogy is van ez????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!