Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a lelassulás forrása...

Splice kérdése:

Mi lehet a lelassulás forrása az 1 hónapos pc-men?

Figyelt kérdés
Windows 8.1 van rajta, kb 1 hónapja van meg, gtx 760 és i5, eddig LoL t meg ilyeneket 270 Fps sel játszottam, azonban most legutolsó 3 bekapcsolásnál 70-110 között mozog az FPS és nem fut olyan szépen mint azelőtt, ugyanez történt minden más játéknál is. ( vírusirtó csak archívum bombát talált az meg nem okoz ilyen mennyiségű leépülést). Egyéb tippek? Azt vettem észre hogy alaphelyzetben van hogy 40-60%on forog a Cpu, Gazdafolyamat windows-feladatkezelő sokat dob rajta.
2015. márc. 8. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Töredezettség mentesíds le meg töröld a szemét fájlokat
2015. márc. 8. 09:43
 2/7 anonim ***** válasza:
milyen vírusirtóval próbáltad? egyébként kétlem hogy látnád a különbséget a 270fps ls a 70-110 között.. vagy 120hz-s monitorod van?
2015. márc. 8. 09:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Töredezetség mentesítés 7-naponta be van ütemezve, azzal jelenleg minden OK. Megnéztem újra, Gazdafeladat Windows-Feladatokhoz a neve annak ami 32%ot eszik folyamatosan. Még mindig csak 120 FPS-en fut, és honnan tudom hogy milyen a monitorom?
2015. márc. 8. 10:04
 4/7 anonim ***** válasza:

rá van írva valszeg a hátuljára.. mondjuk azonnal kivenném az ütemezett feladatokat mert nem jók és lehet azért fut 32%-on mert épp dolgozik.. a piriformnak van defraggler nevű programja én havonta futtatnám annál sűrűbben nem kell mellé mehet egy ccleaner hogy kitakarítsa a szemetet.. esetleg ha a defragler nem tetszik a q&q defrag is jó program..

egyéb infó:

[link]

2015. márc. 8. 10:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, egy rendszer visszaállítás 1 héttel ezelőttre megoldott mindent!
2015. márc. 8. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:

A töredezettségmentesítés tök felesleges, pláne hetente. Az csak nagyon extrém esetekben okoz számottevő lassulást. Persze, nyilván jön mindjárt egy magát informatikusnak képzelő megmondóember, aki váltig állítani fogja ennek az ellenkezőjét, de bizony a tapasztalat ezt mutatja. 15-20 éve még tényleg sokat számított, bár hetente akkor sem volt célszerű elvégezni, ugyanis bizonyos veszélyekkel is járhat.

Valószínűleg valami tök felesleges erőforrászabáló, háttérben futó alkalmazás feltelepült, esetleg bizonyos rendszerbeállítások is kihatással lehetnek a teljesítményre.

Igen, a rendszervisszaállítás pont arra való, hogy ha valami elbabrálódik a rendszerben, vissza lehessen állítani. ;-)

2015. márc. 8. 14:44
 7/7 anonim ***** válasza:
egyet kell értenem simonnal legalábbis részben..ma már nem olyan fontos a töredezettség mentesítés legalábbis gyorsaság szempontjából viszont élettartalmat növelhet a hddnél ha néha elvégzi az ember
2015. márc. 8. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!