A hálózati eszközöknek új MAC cím szabványa lesz a közeljövőben?
Semmi értelme a MAC címet az IP címmel összehasonlítani.
Az IPv6 minden címe globálisan egyedi. Azaz 1 darab cím csak 1 készülékhez tartozhat a bolygón!
A MAC esetén azonban nincs szükséges globálisan egyedi címet kreálni, mert a routereken túl úgy sem megy az adott készülék MAC címe. Ez annyit jelent, hogy lehet több eszköz azonos MAC címmel a bolygón, mert elenyésző az esélye, hogy egy időben a különböző régiókba, különböző felhasználásra szánt eszköz egyazon hálózaton lesz jelen.
Második válaszolónak:
Tudom, nem is összehasonlítottam a kettőt. Viszont minden hálózati eszköznek szüksége van MAC címre is, és akármennyire is kicsi a valószínűsége annak ,hogy egy hálózatba kerülnek, szerintem ezzel nem lehet játszadozni. Nagy gyártók és cégek állnak a címkészletek kiosztása mögött, és ha az elfogy akkor annak jogi következményei is lesznek.
#2-es vagyok:
Pont azért ismételgetik a MAC címeket, hogy ne fogyjanak ki belőle.
Pl. a 20 évvel ezelőtti 10Mbps eth/BNC-s hálókártya MAC címét felhasználják mondjuk egy jövőhéten legyártott wifi adapterhez.
A garanciába visszaküldött hibás termékek MAC címét is újra feltudják használni. és még bőven van lehetőségük, nem fognak kifogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!