Hogyan töltsem a Macbookom, hogy ne menjen tönkre?
macbook air 13-om van, és hallottam, hogy nem szabad mindig tölteni, mert az aksi tönkre mehet. Na mármost én eddig úgy töltöttem, hogy, ha 60-70%-ra már lemerült rátettem a töltőt és feltöltöttem 100ig. Sose vártam meg míg nagyon lemerül ( elv 12 órát kibír maxról) ... De most akkor hogyan csináljam? Várjam meg míg lemerül teljesen, aztán tegyem töltőre? Vagy jó ez, ahogy eddig csináltam?
Azért kérdezem, mert nem volt valami olcsó a gép, és nem lenne jó, ha tönkre vágnám :/
Válaszokat előre is köszönöm!! :)
Az állandó töltés nem tesz jót neki. Bár ez főleg a régi akkukra volt igaz.
A töltés merülés amúgyis automatikus. Szóval nem tudod fölöslegesen tölteni és nem is tudod teljesen lemeríteni.
De könyörgöm HASZNÁLD!! Minek vetted, hogyha nem használod??
Ezt sosem értettem. Ez egy használati tárgy azért van, hogy használjuk.
Ha mindig 60%-nál töltöd, akkor gondolom, hogy csak otthon van. Arra meg minek??? Pont az ilyen hímestojás bohóckodás miatt fogod tönkre tenni. Nem vicc. Ezeket arra tervezték, hogy használd, ésszerűen. Aztán amikor túlságosan vigyázol rá, akkor tuti, hogy lesz vele valmi.
Már, hogyne használnám?! Napi 32 óra netezéssel megy el nálam :D ha ismernél...
Fél óránként dugom rá a töltőt, 60%-nál, mert nem akarom, hogy lejjebb merüljön. ott van leírva a kérdésem alatt :D
A mai MacBook-ok aksija kb 1000 cycle-t bir, mielott elkezd csokkenni a teljesitmenye (e.g. kevesebb ideig birja egy feltoltessel). 1 cycle egy teljes lemerulessel es feltoltessel egyenlo. Az, ha folyamatosan tolton van nem art neki, hiszen ha tele van, akkor nem tolt tovabb. Nem feltetlenul idealis, ha 20% ala megy a toltottseg.
A MacBook Air amit most hasznalok oktober eleje ota van nalam, es most tartok 80 cycle-nel (meg tudod nezni: kis alma a bal felso sarokban - About This Mac - System Report - Power - es ott az elso szekcioban van olyan hogy Health Information es azon belul Cycle Count), pedig csak itthon van tolton, amugy egesz nap kabel nelkul hasznalom. Ebbol kovetkezoen az a velemenyem a kerdesrol hogy amikor tudod toltorol hasznald, de kulonosebb ugyet ne csinalj a dologbol. Ne stresszelj, hogy Ur Isten, mar 59%-on van es meg nem dugtam ra! Szard le. Jo penzt fizettel a MacBook-odert es megerdemled hogy ugy hasznald ahogy neked jol esik, hidd el, birni fogja. Ha meg cserelni kell majd az aksit (mert lesz majd ilyen par ev mulva, barhogyan hasznalod ez a nap el fog jonni) akkor meg ugy is cserelni kell, tok mindegy hogy majusban vagy augusztusban. Az mar ott nem oszt, nem szoroz. Azert veszunk es hasznalunk MacBook-okat (en legalabbis biztosan), mert stabil, jo gepek, birjak hosszu ideig, es elmeny oket hasznalni. Ne rontsd el ezt az elmenyt azzal, hogy feleslegesen az aksin stresszelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!