Miért van az hogy az új merevlemezem a Win 7-ről nem bootol be de a Linux rendszerről viszont igen?
Nem ártana ha részleteznéd...
"Miért vagyok fáradt?..."
Nem egészen egyértelmű a kérdésed!
Fel van(nak) telepítve ez(ek) az operációs rendszer(ek), és úgy nem akar működni a Windows, vagy nem sikerül telepíteni sem?
A Win7 csak tiszta, a régi partíciók törlése után formatált (pl.; dos alatt boot lemezről az fdisk-el) lemezre telepíthető!
Sok számteches fórum foglalkozik a témával- keress rá.
6/6 Sanci
Ugye nem DOS-t akartál írni? Mert szép is lenne a pár 100MB vagy TB-s merevlemez felosztva 2Gb-os particiókra. Azt nem is emlitve, hova dugja az 1.44-es floppyt egy mai gépen :)
Bios beállítása: Bootolási sorrend
1./ Instaláló DVD, pendrive, USB
2./ Merevlemez (HDD, Winchester)
"Ugye nem DOS-t akartál írni?"
Szerintem a DOS-os partícióra gondolt, nem az op.rendszerre. :)
*horex*;
amit írtál a 2GB-os partíciókról az fdisk-en belűl csak az egyik lehetőség, a másik, hogy a partíciók (ha vannak) törlései után egybe formázza a lemezt. Csak az fdisk lehetőségeit kell megfelelően kiválasztani!
„hova dugja az 1.44-es floppyt egy mai gépen”;
nekem is van USB-s floppym…, direkt erre a célra, de ahogy *kkovax38* írta, ma már a lehetőségek sokkal tágabbak.
De a lényeg az, hogy egy partíció legyen a lemezen és tiszta formázással (-s és minden más kapcsoló nélkül), mert a telepítés elején a Win7 úgyis megformázza majd a saját NTSF-jére, ill. ugyan itt lehet majd újabb partíciókat létrehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!