Vettem egy Wifis nyomtatót és androidos telefonról szeretnék nyomtatni. Hogy kell?
Csak azt nem értem, ha a számítógép nem wifi képes, akkor miről veszi észre a nyomtató, hogy be van-e kapcsolva.
Így elvileg semmi köze a két berendezésnek egymáshoz.
Mert egyébként természetesen működnie kellene a nyomtatónak a gép nélkül is, hiszen éppen erre van kitalálva.
A nyomtató Lexmark x4650.
Én sem értem hogy müködik.Ha kikapcsolom a gépet nem nyomtat.Amint bekapcsolom a gépet elindul az addig rá küldött nyomtatási feladat.Egyébként inviteles vagyok és gy ZTE H168n wifi router re van kötve a számítógép de vezetékesen.A nyomtató látja az itthoni wifit de mégiscsak bekapcsolt gépnél tudok telefonról nyomtatni.Nekem ez egy káosz.
Egyébként is csak úgy tudtam eláérni hogy legalább így működjon hogy a google chrom ba bejelentkezve felvettem a nyomtatót a fiókomba "cloud nyomtatónak.
Így már kicsit más a dolog. A nyomtatód a wifi routeren keresztül "értekezik" a számítógéppel.
Bár ezt a típusú nyomtatót konkrétan nem ismerem, de biztos, hogy a nyomtató menűjében kell keresgélned. Illetve a nyomtatóhoz tartozó leírásban.
Feltehetően (egy Canon multifunkciós beüzemeléséből szerezve a tapasztalatokat) a nyomtatón is, illetve a telefonon is be kell állítani a megfelelő dolgokat a működő kapcsolathoz.
De nincs semmilyen beállitási lehetőség már a nyomtatón sem a telefonon.(xperia m2)Többször végig zingoráztam de semmi.Meg keresi a nyomtató az elérhető wifi hálózatot,kéri a jelszót majd csatlakozik.Ennyi.Próbáltam komolyabb beállitásba bemenni pl megváltoztatni az ip cimet arra amit a telóm ki ir de nem engedi.....
Attól tartok hogy a router menüjébe kéne keresgéltem de oda meg nem todok belépni sajnos.Nem tudom miért talán az invitel átállitott a szokásos addmin admin jelszó párositást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!