A száítógép újrarakása hogy történik? Mit fontos hogy lementsek?
-újratelepítéskor semmi nem marad a gépeden ,
-azt mentsd le magadnak,amiket még-majd visszaakarsz rakni az új gépedre,
Én a következőket szoktam csinálni:
1. Exportálom a böngészőből a könyvjelzőket
2. Leellenőrzöm a C gyökérkönyvtárat, saját alkönyvtárakat és dokumentumok mappát, van-e benne esetleg valami, ami kell még
3. Esetlegesen a C:\-re telepített játékok, alkalmazások mentéseit átmentem a D:\-re
4. Készítek egy screenshotot a telepített programokról, hogy újratelepítés után tudjam, mi volt a gépen és szükség esetén újra tudjam rakni
5. Elkészítem a rendszertelepítő USB eszközt
6. Újraindítom a gépet, BIOS-ban átállítom a bootot USB-re, újraindítom megint
7. Bebootol az USB-ről
8. Törlöm a C partíciót (csak azt!!! minden szükséges adat a D-re legyen lementve vagy külső eszközre ha nincs ketté partícionálva a háttértár)
9. Új NTFS partíciót hozok létre a felszabadult helyre, formázom, kiválasztom telepítésre
10. A windows file-ok felmásolása és kibontása után újraindul a gép, ekkor visszaállítom BIOS-ban a boot eszközt HDD-re
11. Feltelepül a rendszer, újraindul megint
12. Ha fenn a rendszer, feltelepítem a már előre letöltött vírusirtót és tűzfalat, újraindítom
13. Feltelepítem a drivereket, újraindítás
14. Felteszem a böngészőt, importálom a könyvjelzőket, letöltöm és telepítem a szükséges bővítményeket
15. Felteszem a többi programot, amit még használnék (office, pdf olvasó, vlc, foobar, utorrent, total commander stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!