Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem indul be?

Miért nem indul be?

Figyelt kérdés

Nem indul be a számítógép akárhogy is próbáltam.

Már megpróbáltam azt is, hogy mindent kihúzok és visszadugok, hátha csak kontakthiba.

Igen, mindent jó helyre dugtam vissza. :D

Mi lehet a baj?

Mikor bekapcsolom a tápegységen a kis kapcsolót akkor egy kis kijelző van az alaplapon, az elkezd különböző jeleket mutatni.

Megnyomom a bekapcsoló gombot és csak annyit csinál, hogy a tápegységben és az alaplapon levő ventilátor kicsit megmozdul és ennyi, semmi több.

Mi lehet a megoldás?

Ja és nem egy mai gép. Egyik ismerősömé és kérte, hogy telepítsem újra a gépét, de mikor hazavittem be sem indult és azóta kínlódok vele. :)

Előtte működött rendesen. Útközben nem lett rázva sem leejtve.

Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm.

2015. febr. 11. 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen különböző jeleket mutogat a kijelzője? Nem lehet, hogy hibakódokat ír ki?
2015. febr. 11. 18:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Mikor áram alá helyezem a gépek akkor ezt írja ki az a kis kijelző "00". Két része van a kijelzőnek, kettő rész közül csak ilyenkor mutat mindkét rész valamit, később már nem.

Mikor megnyomom a bekapcsolás gombot akkor meg ezt "F(mellette levő rész üres)"

Utána kicsit elindul a ventilátor és a kijelző ezt mutatja "(üres rész)1 vagy I"

Nem tudom, hogy hibakód, mert ennyire nem értek hozzá.

2015. febr. 11. 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:

az F jelentheti hogy Fail ergó nemsikerült elinditani

a 00 pedig jelentheti hogy áramalatt van és készenlétre állt (várja hogy bekapcsold). szerintem vagy a táp rossz vagy az alaplap

2015. febr. 11. 19:10
 4/9 anonim ***** válasza:
mien alaplapról van szó egyébként? tipust tudsz irni?
2015. febr. 11. 19:11
 5/9 anonim ***** válasza:
csinálj neki egy bios resetet, ha nem oldódik meg a dolog tőle akkor kuka vagy az alaplap, vagy a memória, vagy a proci
2015. febr. 11. 19:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Van egy másik gép ami rossz, majd abból áteszem a tápot és kipróbálom.

Egyébként én is a tápra gondoltam.

Most néztem meg

Abit AL8

Hogy kell bios resetet csinálni?

Gondolom ehhez be kell kapcsolni a gépet, de meg se nyikkan.

2015. febr. 11. 19:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindenféle leszólás nélkül, de ha nem tudsz bios resetet csinálni akkor nem igazán tudsz gépet szerelni.

Az alaplapon van egy nagyobbacska gombelem azt ki kell venni (áramtalanítás után - bár szerintem ez felesleges), majd áram alá helyezni és újra indítani (egyesek szerint 5 Ft-ost érdemes bele rakni) kb 5 perc várakozás után. Elem vissza, s az alapbeállítások nullázdónak (pl az idő).

2015. febr. 11. 20:13
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi az infót, de nem segített a dolgon.

A hiba még fennáll.

2015. febr. 11. 22:45
 9/9 anonim ***** válasza:

tessék 3. vagyok ittvannak a hibakódok

[link]

2015. febr. 11. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!