Miért nem indul be?
Nem indul be a számítógép akárhogy is próbáltam.
Már megpróbáltam azt is, hogy mindent kihúzok és visszadugok, hátha csak kontakthiba.
Igen, mindent jó helyre dugtam vissza. :D
Mi lehet a baj?
Mikor bekapcsolom a tápegységen a kis kapcsolót akkor egy kis kijelző van az alaplapon, az elkezd különböző jeleket mutatni.
Megnyomom a bekapcsoló gombot és csak annyit csinál, hogy a tápegységben és az alaplapon levő ventilátor kicsit megmozdul és ennyi, semmi több.
Mi lehet a megoldás?
Ja és nem egy mai gép. Egyik ismerősömé és kérte, hogy telepítsem újra a gépét, de mikor hazavittem be sem indult és azóta kínlódok vele. :)
Előtte működött rendesen. Útközben nem lett rázva sem leejtve.
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm.
Mikor áram alá helyezem a gépek akkor ezt írja ki az a kis kijelző "00". Két része van a kijelzőnek, kettő rész közül csak ilyenkor mutat mindkét rész valamit, később már nem.
Mikor megnyomom a bekapcsolás gombot akkor meg ezt "F(mellette levő rész üres)"
Utána kicsit elindul a ventilátor és a kijelző ezt mutatja "(üres rész)1 vagy I"
Nem tudom, hogy hibakód, mert ennyire nem értek hozzá.
az F jelentheti hogy Fail ergó nemsikerült elinditani
a 00 pedig jelentheti hogy áramalatt van és készenlétre állt (várja hogy bekapcsold). szerintem vagy a táp rossz vagy az alaplap
Van egy másik gép ami rossz, majd abból áteszem a tápot és kipróbálom.
Egyébként én is a tápra gondoltam.
Most néztem meg
Abit AL8
Hogy kell bios resetet csinálni?
Gondolom ehhez be kell kapcsolni a gépet, de meg se nyikkan.
Mindenféle leszólás nélkül, de ha nem tudsz bios resetet csinálni akkor nem igazán tudsz gépet szerelni.
Az alaplapon van egy nagyobbacska gombelem azt ki kell venni (áramtalanítás után - bár szerintem ez felesleges), majd áram alá helyezni és újra indítani (egyesek szerint 5 Ft-ost érdemes bele rakni) kb 5 perc várakozás után. Elem vissza, s az alapbeállítások nullázdónak (pl az idő).
Köszi az infót, de nem segített a dolgon.
A hiba még fennáll.
tessék 3. vagyok ittvannak a hibakódok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!