Egy 4GB-os pendrive-ot át tudok alakítani rammá? és ha igen mennyi fog kilyönni?
A RAM-t nem tudod kibővíteni pendrive-val, de nem is lenne sok értelme, hiszen a RAM egyik fontos tulajdonsága a merevlemezzel szemben az alacsony elérési idő és a magas sávszélesség, ilyen értelemben az SSD-k is lassúak.
A Pendrive is flash meghajtó azaz idővel elhasználódik a sok írástól (már csak ezért sem túl jó RAM-nak), de a sebessége is elég lassú, főleg USB 2.0-val.
átlag HDD: random elérési idő: 14ms, átlag sebesség: 80MB/s
átlag SSD: random elérés: 0,2ms, átlag sebesség: 250MB/s
átlag prndrive (2.0): random elérés: 1ms, átlag sebesség: 20MB/s
átlag DDR3 RAM: random elérés: 0,06ms, átlag sebesség: 12,8GB/s
CSak a nagyságrendek miatt írtam ezeket össze, a gyakorlatban lehetnek szórások és nincs minden eset feltűntetve.
Viszont hallottam olyanról, hogy a pendrive használható gyorsítónak a merevlemezhez képest jó elérésének köszönhetően (USB3 azért előnyös lehet). Lassú gépeken állítólag érezhetően jótékony hatású:
ha erre gondoltál, kipróbálhatod, de nem hallottam, hogy segített volna valakinek. Én is próbáltam, de semmi gyorsulás.
Persze jobb asztali gépeken nem sokat gyorsít, de ez szerint van olyan terület, ahol jól jöhet (keress rá: szegény ember ssd-je)
Találtam egy ilyet is:
Érdekes lehet a lapozófájl átpakolása is, de az biztosan gyorsabban elhasználja a pendrive-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!