Vinyó nélküli notebookot hogyan lehet életre kelteni? (Többi lent)
Kaptam egy Albacomp Clevo T200V notebookot, de sajnos nincsen benne merevlemez és még a régi IDE fajtás kell belle de nekem olyan nincsen. Valahogy életre tudnám kelteni ( USB-ről bootol) hogy kipróbálnám engem leginkább az érintőképernyője érdekelne de ahhoz csak xp-s program van. Lubuntu USB-ről elindul de az nem ismeri fel az érintőkijelzőt. Létezik valami olyan oprendszer amivel el tudnám indítani pendriveról és ki tudnám próbálni az érintőkijelzőjét ? (
így találomra nem szeretnék vinyót venni hozzá csak ha tuti működik a gép)
A Hiren's Boot CD-t én is ajánlom, azzal ki lehet próbálni preinstall üzemmódban (ha van elég ram a gépben).
Viszont had kérdezzem meg, a gép többi része miből áll?
CPU?
Mert ha régi (és lassú) gép, akkor felesleges beruházni rá, hiába az érintőkijelző, ha lassú a gép maga.
A Hiren's Boot CD -n lévő XP -t inkább biztonsági mentésre találták ki. Nem vagyok biztos benne 100% -osan, hogy fel tudsz rá telepíteni illesztő programokat.
Egyébként ilyen 10-20 GB -os IDE laptop vinyókat gombokért lehet venni használtan. Többet úgysem érdemes rákölteni. Hardveresen ez a gép egy hulladék.
Szia.
Egy próbát tehetsz egy live win7-es rendszerrel is hátha tudja azt amit szeretnél.
Live win7 rendszer angol nyelvű : [link]
Sok sikert.
üdv.
Érintővel pivit nyálasabb lenne. :-)
De végül is ha a lubuntu elment rajta majd csak jó a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!