Hogyan tudok felhasznált irodalmat megjeleníteni Word-ben? (bővebben lent)
Egy dolgozatot írok, amihez fel kell tüntetni a felhasznált irodalmat.
Ha élőlábat használok, akkor minden oldalra ugyanazokat írja be. A jegyzékeknél az irodalmat meg tudom szerkeszteni, de ott a kiskapitálist nem engedi, meg a dőlt betűt.
2003-ast használok, de nem értem hogyan kell.
Mit kell ezzel csinálni, hogy jelenítsem meg?
A lap aljára kellene, mint a könyvekben szokott.....
Köszönöm a segítséget!
Én a szakdolimban sem szenvedtem a Word funkcióival. Elmondom mit csináltam:
1. A szövegben megjelöltem, mihez jelölök meg forrást, például:
Blablabla blababla bla bla [1] blabla bla.
2. A doksi végére nyitottam egy fejezetet "Irodalomjegyzék" címmel, és oda beraktam ilyen bekezdéseket simán:
[1] Blabla Pista - Blabla szöveg 2015.
Laikus megoldás, tudom, de egyszerű és a célnak megfelel.
#3 vagyok
#4: Ez igaz. :) Viszont nem láttam a kérdésben, hogy bármi előírás lett volna. :) Mondjuk most elolvastam még egyszer, valóban benne van, hogy "A lap aljára kellene". Szóval kérdező, kérlek ignoráld, amiket írtam...
Az élőláb (klasszikus néven lábléc) egyáltalán nem erre való. Oda az oldalszámot szokás írni, meg egyéb olyan információkat, amik a teljes dokumentumon, vagy dokumentumrészen belül állandóak. (Pl. fejezetcím.)
Ami neked kell, az a lábjegyzet. Vagy a hivatkozásjegyzék.
Dőlt és kiskapitális betűket meg miért ne tudnál beállítani? Mind a lábjegyzet, mind a jegyzékek ugyanúgy formázhatóak, mint a sima szöveg.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
A lábjegyzet eszembe sem jutott. :D
Tegnap megnéztem vele és sikerült.
Elakadtam.
Hogyan kell több lábjegyzetet beszúrni?
Csak egyet enged és valahová 6 is kellene.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!