Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » DVD felvevővel meg tudom ezt...

DVD felvevővel meg tudom ezt oldani?

Figyelt kérdés
van egy régi sharp mini-dv kamerám, sehogy se tudtam lementeni a felvett anyagokat arra gondoltam, hogy egy dvd felvevőre rádugom rca-kábellel és felveszem dvd-re.. onnan meg már letudom menteni gépre.. ezt így meg lehet csinálni? feleslegesen nem akarok venni egy dvd felvevőt.
2015. jan. 19. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:
FireWire kábelen keresztül nem sikerült?
2015. jan. 19. 18:03
 2/10 A kérdező kommentje:
driver kellett volna, órákig kerestem, de nem találtam.. így nem lehet megcsinálni?
2015. jan. 19. 18:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Én egyszer próbáltam kíváncsiságból rca kábellel felvenni fényképezőgépről videót DVD-re, pocsék képminőséget kaptam az eredetihez képest. Csak ezért DVD felvevőt venni, szerintem nem jó ötlet. Én nem vagyok ebben profi, csak van DVD felvevőm, azon van pl. DV bemenet, lehet, hogy az jobb lenne erre a célra.
2015. jan. 19. 18:55
 4/10 Lajos54 ***** válasza:

Meg lehet így is csinálni, csak nem érdemes. A minőség is elég vacak lesz, ráadásul egy DVD felvevő nem 5 forint.

Ha semmiképpen nem megy másképp, válassz ezek közül egyet:

[link]

USB-n keresztül csatlakoztathatod a gépedhez, jóval olcsóbb, mint egy DVD felvevő.

Egyébként, a kamerától függően, hogy milyen kimenetek vannak rajt, a legjobb minőséget Firewire csatlakozón keresztül érheted el.

Ez után jön az S-videó, majd az összetett videójel (ez az RCA). E két utóbbinál a hangot külön kell csatlakoztatni.

2015. jan. 19. 19:32
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm akkor ezzel fogom megpróbálni:D
2015. jan. 19. 22:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy jó "capture" program kell hozzá. Az usb-s nem rossz, de közel sincs olyan minőség mint firewire kábelen át. www.youtube.com/watch?v=N2VhFvhJhmU

Xp alatt moviemaker is leszedte a nyers avi-t ami a kamerán van. Igaz kell hozzá rendesen hely is a hdd-n. Ha elég az USB-s minőség, akkor jó, ha nem akkor jobb lenne firewire...szerintem.

2015. jan. 19. 22:23
 7/10 A kérdező kommentje:
de mint mondtam nem ismerte fel a windows azért nem tudtam fw-vel.. de mégha nem is lesz tökéletes minőségü mégmindig jobb, mint a semmi.. már kezdtem lemondani róla..
2015. jan. 19. 22:46
 8/10 A kérdező kommentje:
ja és egyébként nincs fw a laptopomba (2 éve mikor próbálkoztam akkor egy ismerősömtől kértem kölcsön a laptopját) de most hogy gondolkodok.. lehet nem volt semmi videószerkesztő a gépen és anélkül nem is megyek semmire igaz? lehet ez volt csak a baj(?)
2015. jan. 19. 23:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen videoszerkesztő kell.
2015. jan. 20. 15:05
 10/10 A kérdező kommentje:
akkor megpróbálom fw-vel először.. veszek öcsém gépébe egy firewire kártyát.. köszi a segítséget..
2015. jan. 20. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!