Milyen operációs rendszert telepítsek?
Igen, van rá esély, hogy a megfelelő Linux disztróval gyorsabb lesz. Elég sok lehetőség van, érdemes többet kipróbálni, bebootolni telepítés előtt CD-ről vagy USB-ről, és akkor meglátod, hogy melyik tetszik a legjobban. Pár példa:
Az Ubuntu LTS kiadásain alapuló és LXDE asztali környezetet futtató LXLE kifejezetten öreg PC-ket céloz meg:
A Puppy Linux egy nagyon pici és nagyon egyszerű disztró, mindennapi használatra talán túlzottan is, cserébe egy sajtospogácsán is elfut:
Személyes kedvencem a Debian alapú, OpenBox ablakkezelőt futtató CrunchBang. Sallangmentes, szép, stabil:
Az én gépem sem sokkal erősebb, és mégis az van rajta. Hogy lásd, leírom a gépem adatait:
Memória: 993,8 MiB
Processzor: Intel® Pentium(R) M processor 1,73 GHz
Grafika: Intel® 915GM x86/MMX/SSE2
Operációs rendszer: 32bit
Én a Xubuntut ajánlom, bár lesz baj a flash videjókkal.
Ellenben az Ubuntut a Dash miatt semmiképpen nem javasolnám.
Mindkét esetben a 14.10-es verzáról írtam.
"bár lesz baj a flash videjókkal. "
A teljes képernyős lejátszási gond - videó szaggat, hang megy, még újabb gépeken is - kiküszöböléséhez ajánlani tudom a pepper flasht: [link]
Linuxhoz Windowsos programok futtatásához létezik a Wine nevű "emulátor" (ami nevéből - Wine Is Not an Emulator - adódóan nem egy emulátor ;) ), azzal meg lehet próbálni.
A Wine Ubuntuban és annak származékaiban (Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint) telepíthető a Szoftverközpontból - a legfrissebb változat a Wine csomagforrásából érhető el:
Az alkalmazás-adatbázisa szerint:
nagy eséllyel futni fog a NFS3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!