AMD A10-7300 Ez a processzor mennyire jó?
A legtöbb laptoba nem vagy körülményes (illetve nem éri meg) a CPU csere. Ez alapján viszont BGA tokozású azaz alaplapra forrasztott, így meg már esélytelen:
Amúgy az utóbbi években elözönlötték a piacot a pici, kis fogyasztású, okos, de nem túl izmos központi egységek, amik ugyan egyre jobbak, de sokan keveslik az erejüket. Ezek teljesen alap dolgokra valók, nem érdemes komoly teljesítményeket elvárni tőlük.
A kérdéses APU egy 2 modulos (4 magos) Kaveri APU, aminek az alapfrekvenciája 1,9GHz, de turbo módban felpöröghet 3,2GHz-ig is (ezt automatikusan vezérli, hogy ne lépje túl a megadott TDP keretet az egység azaz feladat függő is, hogy mennyin tud pörögni....illetve számításba veheti azt is, hogy akksiról vagy hálózatról kapja-e a delejt a gépezet). Ez mellett helyett kapott egy 384 shaderrel büszkélkedő R6 GPU is, ami 464MHz-en jár (356GFLOPS) és a teljesítményét nagyban befolyásolhatja, hogy single vagy dual chanel memória van-e gépben! Ez az egység a kategóriájában nem is olyan rossz, ráadásul csak 19W a max fogyasztása az egész APU-nak (azaz a 4 CPU mag, a memória és PCIe vezérlő és az R6 GPU-nak együttesen, ami kiegészül hardveres dekódoló és transzkódoló alegységgel is). Szerintem nem olyan nagyon rossz ez a cucc, de kérdés, hogy mire használnád...mert bizony ez azért nem egy komoly "gamer" vagy mobil munkaállomás csak egy egyszerű, általános lapos!
Nekem hasonló egységem van itthon a mini HTPC-ben, ami egy A8-7600-os egység (azaz desktop CPU), amiben a 4 mag 3,1-3,8GHz között dolgozhat és a 384 shaderes R7 GPU 720MHz-en jár (a chip konfogurálható 45W/65W TDP-vel bír azaz jóval nagyobb fogyasztású is). Ehhez dial chanel DDR3-1600 memóriákat mellékeltem és 512MB-t osztottam ki neki. Szerintem nagyon jó, meglehetősen elégedett vagyok a teljesítményével (persze a nagy gépem erősebb, de azért 1080p-ben közel HIGH grafikán játszhatóan fut ezen is a Skyrim vagy a nagy gépigényű Wither 2 HD felbontáson medium beállításokkal).
Ha ennek a felét már tudja az A10-7300, akkor azzal már el lehet lenni, csak csodákat ne várj tőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!