Erre a gépre mehet a Windows Vista?
Pentium 4 2.8ghz
512mb ram
64mb vga
160gb hdd
Home Basic verziót raknám fel rá,azt írják annak megfelel az 512mb ram is.
Mivel csak 512 ram van benne, inkább XP-t tegyél rá.
Ha mindenáron újabbat akarsz, akkor inkább Win7-et, ne Vistát. De kevés lesz az 512 ram ezeknek már.
Fél giga RAM-mal szenvedés volt. Én anno szerettem a Vistát (XP-hez képest hatékonyabban tudtam dolgozni), de fél gigás notebookomról ledózeroltam, mert üresen, alkalmazások futtatása nélkül is folyamatosan kerregtette a lemezt.
Inkább használj XP-t, vagy keress egy megfelelő Linux disztribúciót, mert ennyi memória kevés Vistának és utódainak.
"Pontosítsuk a dolgot: A RAM a netes tartalmakhoz kell, nem az oprendszernek kevés."
Ez így van, de feltételezem, h nem arra használja a gépet, h bekapcsolja, és nézi.. Ha használni is akarja akármire is, az 512 pillanatok alatt el fog fogyni, és folyamatosan tekerni fogja a lemezt..
512-es modul 1000Ft, 1gigás meg 2ezer:
"Köszi a válaszokat,csak azt nem értem,hogy windows oldalán,miért az általam említett verzióhoz 512mb minimumnak odaírva."
Olvasd el újra, amit írtam. Az oprendszer követelménye, meg az adott internetes tartalom működtetésének követelménye más. Ennyi erővel beleszámolhatnák minden létező program igényét, amit azon futtatni lehet. De ha még ezt el is fogadnánk, szerencsétlen Microsoft 2004-2005-ben, a Vista készítésekor honnan a bánatból tudhatta volna, hogy majd 2015-ben milyen lesz az internet, és milyen erőforrás kell hozzá? Sehonnan.
Amíg nem kötöd netre, addig az XP elmegy 128MB RAM-mal is, a Vista elmegy 512-vel is, nincs semmi gond. Akkor van baj, ha elindítasz egy böngészőt, netán egynél több fület is nyitsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!