M4N68T-M LE V2 alaplapom van és szeretnék bele venni új videókártyát, ami 2-4gbos legyen. Valamit tudtok ajánlani 15. 000ft-ig?
bak, hogy nincs itt szerkesztés ... Xd
és annyit, hogy a GT8600 kb. 8-9 éves, és középkategoriás kártya volt a maga korában...
-én megmondtam , hogy 32 GB-os kártyát vegyél mert a 4GB-os kevés lesz. :D
-direkt így írtam az első hozzászólásomat, hogy rengeteg millió gigabyte-os kártyát vegyél, mert egyből érezni lehetett a kérdésből, hogy a kártya játékra kell és nem értesz hozzá ,kell játékra :)
-bocsi :)
A HD6750 már jó (A GT210 után szárnyalni fog). Bőven elég belőle 1GB-os is, de lehetőleg GDDR5 legyen!
Ahogy többen írták már, elsődlegesen nem az számít, hogy mekkora memória van a videokártyán, de ez az árazásból is sejthető, hiszen van 1GB-os kártya 30k-ért és 4GB-os 20k-ért...vajon miért? Általában igaz lehet, hogy a 20k alatti karik nem igazán használnak ki 1GB videomemóriát sem, így akár sok esetben 512MB-tal is hasonlóan működnének. Nagyjából 40k-ig megelégszenek a kártyák az 1GB memóriával és csak az ennél drágább karikra van haszna a 2GB videomemóriának...4GB a csúcskártyákhoz kell, főleg ha több GPU-s rendszerben dönget valaki mondjuk 2560x1440 (vagy nagyobb) felbontáson. Első sorban a GPU milyensége számít (a felépítés hatékonysága, a benne lévő számoló, textúrázó, raszter egységek mennyisége és ezek órajelei illetve, hogy megvan-e ezek kiszolgálásához a megfelelő memória sávszélesség...a memória mérete csak ezután kerül számításba). Az olcsó kártyákra azért tesznek sok memóriát, hogy kiszórják raktárról a sok régi GDDR3 modult és, hogy a laikusok jobban vegyék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!