Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tablet, laptop? Mi a legjobb,...

Tablet, laptop? Mi a legjobb, leghasznosabb egy 9,5 éves gyereknek?

Figyelt kérdés
Igen, tudom a bicikli, a jó levegő, a mesék és társasjátékok. Eddig ez volt tökéletes megelégedettségre. Viszont egyre többször van, hogy nagyobbik gyermekem, aki most 9,5 éves internetet kell, hogy használjon. A sulis dolgokhoz egyelőre. Angol dalok, feladatok, matek verseny, környezetismereti oldalak. Én nem vagyok éppen híve annak, hogy egy gyerek folyamatosan TV, internet előtt üljön. De sajnos be kell látnom, hogy manapság az a gyerek, aki ettől nagyon el van zárva, egy csomó dologban le van maradva a kortársaitól. Szeretnék valami szerkezetet a gyerekeknek (a kisebb még csak elsős), de fogalmam sincs, hogy milyet. Asztali PC-hez nem nagyon van hely. Laptop? Tablet? Nekem egy Asus laptopom van, ami nekem tökéletesen megfelel. De ha már a gyerekeknek veszek valamit, az olyan lehet, amit ki is tudnak használni. Alap, hogy lehessen netezni rajta, filmeket, meséket nézni. A későbbiekben jó lenne, ha normális játékokat is el tudnánk rajta indítani. Mit javasoltok? Aztán, ha megvan a kiválasztott kütyü, hogyan lehet a legjobban "gyerekbaráttá tenni"?

2014. dec. 28. 13:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én is az asztali mellett érvelek. Azért egy szülői felügyeletet állíts be neki. 9,5 évesen már gépeznie kell az iskola miatt...
2014. dec. 28. 14:15
 12/17 T/Z ***** válasza:

#tabaki

Gyakorlatilag már megtanulta kezelni rendes gépen a programokat, és a laptop monitora megfelel egy rendes méretű asztali monitornak - van otthon egy notebookuk, amit gondolom eddig is használt, ha szüksége volt rá a neten keresztül elvégzendő feladataihoz.

2014. dec. 28. 14:18
 13/17 tabaki ***** válasza:

@T/Z:

Egy rendes méretű notebookot hurcolni nem igazán gyereknek való mulatság -- ezt tapasztalatból mondom, mert nekem örökké a hátamon lóg... Tehát szerintem a mozgathatóság egyelőre nem igazán használható ki. Kérdező említette az internet fontosságát, ez is inkább otthon tartaná a gépet, vagy az esetleges mobilnet újabb macerát jelent. Ettől függetlenül miért is ne, de fenntartom, hogy az asztali gép kényelmesebb. Írom mindezt idehaza, egy monitorra dugott laptopon...

2014. dec. 28. 14:36
 14/17 A kérdező kommentje:
Megvan a döntés, hogy asztali gép lesz. Köszönöm a véleményeket. Most már csak az a kérdés, milyen legyen. Új vagy használt? Tudtok esetleg egy-két példát mutatni, milyen paraméterekre lenne szüksége a gépnek. A célja netezés, filmnézés, játékok (nem ismerem a mai játékokat, de biztos vannak nem lövöldözős, gyilkolászós mégis jó játékok).
2015. jan. 4. 12:27
 15/17 anonim ***** válasza:

120 ezerért kapsz egy normális asztali gépet.

Kérdés, hogy mi van nálatok, amit fel tudnátok használni hozzá?

Képernyő? Billentyűzet? Netalán van egy Winchesteretek (merevlemezetek/HDD-tek), vagy valami más?

Szoftver telepítés kell hozzá? Vagy ezt, meg tudjátok oldani?

2015. jan. 4. 13:11
 16/17 anonim ***** válasza:

120.000-ból bőven kijössz, de ezen nincs op.rendszer.

PCX-nél, viszont össze is rakják.

Processzor: AMD Athlon X4 5150 AM1 box processzor

[link]

Hűtőventilátor: külön nem kell (van a procin).

Alaplap: ASRock AM1H-ITX AM1 alaplap - [link]

Memória 1: Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Genesis KHX18C10/4 - [link]

Memória 2: nem kell (később, még lehet bővíteni).

Merevlemez: Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3 - [link] - elég lesz ez is.

SSD meghatjó: Kingston 30GB SS200S3/30G SSD - [link]

(erre kell majd feltelepíteni op.rendszert).

Optikai meghajtó: Asus DRW-24F1ST fekete OEM DVD író - [link] (DVD író, de ha kell, akkor Blu-ray-al is helyettesíthető, de az, 12.000 Ft-al, drágább lesz).

Videokártya: nincs külön (de ha kell, akkor beleszerelhető)

Ház: Codegen 9011-C11 400W számítógép ház - [link]

Billentyűzet - Egér - Monitor - Tápegység - Operációs rendszer - Rendszertelepítést kérek: ezeket hagyd üresen.

Gépösszeszerelést kérek: IGEN - Gépösszeszerelés 3,929 Ft +áfa 4,990 Ft Összesen: 64,169 Ft + áfa

81,495 Ft

A többit, máshonnan érdemes megvenni:

Monitor: SAMSUNG LS19D300NY 18,5" 21.450 Ft‎ - [link]

Billentyűzet egérrel: Silverline MMS-4990 2.030 Ft - [link]

Pendrive: Kingston DataTraveler G4 32GB 6.390 Ft - [link]

UTP kábel: Netrack patch cable RJ45 838 (840-ra kerekítem) FT - [link]

Összesen: 112.205 FT lesz az egész - 120.000 Ft-ból bőven kitelik. Ha valamin módosítani kell, akkor szólj nyugodtan.

2015. jan. 7. 13:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Végülis mire jutottatok? Milyen új gépet sikerült vennetek?
2015. jan. 11. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!