Canox Tablet PC 755N belső memória probléma,8gb helyett csak 3, miért?
Bővítettem már, köszönöm.
Nem panaszkodom, mert eddig elég sok minden van a tableten, és még mindig majdnem tele van hellyel a tablet. Csak ugye a szüleimtől kaptam, és még sosem volt táblagépem. Féltem hogy nem azt adták amit ígértek, és nem akarom hogy át verve legyek. Tehát ezért is érdekelt.
Köszönöm! :D
Az a 3GB, az lehetséges, hogy az internal SD, azaz belső SD mérete. Az androidos tableteknél a háttértár két részre van osztva, (gyak. partícionálva), van a belső memória s a belső SD (nem összekeverendő a memória a rammal, sajnos ez ilyen szerencsétlenül van megfogalmazva). A belső memória ált. 2-3GB szokott lenni, aminek a jelentős részét elfoglalja az android operációs rendszer. A belső SD pedig a fennmaradó hely attól függően, hogy mennyi a teljes tárhely, ami nálad ugye 8GB. A gyártók ezres váltószámot használnak, nem 1024-et, s kerekítenek is, mivel ez engedélyezett, így akár lehet a névleges 8GB tényleges 6-7GB is. (Ugyanez jellemző a RAM-ra is!)
Ha 6GB-al számolunk, s belső memória 3GB, akkor reális a belső SD 3GB-os mérete. Szal nem vagy átverve.
Ha bemész a beállításokba, majd ott a tárhelyre, akkor láthatod hogy alakul az egész, ott látod a belső memória teljes méretét, ebből mennyi foglalt s a belső sd méretét, s hogy abból mennyi foglalt.
Az android alaphelyzetben a belső memóriára telepít, amire nincs állítási lehetőség egy stock androidnál, lehet ezért nem telítődik a belső sd annak ellenére, hogy számos applikációt telepítettél már. Erre találták ki az app to sd alkalmazásokat ami telepítés után automatikusan áthelyezi az applikációkat a belső SD-re. A belső SD-re!!! Külső SD-re, azaz memóriakártyára, amit beledugtál, arra egy stock androiddal nem lehet applikációkat telepíteni. Megoldható a dolog bizonyos eljárásokkal, ha rákeresel, találsz majd megoldást, de lényeg, hogy alaphelyzetben ez 2.7-es androidon felül nem támogatott. Telefonokon a gyártók ált. megoldják ezt, s eleve úgy kerülnek forgalomba, hogy ez át van hidalva, de tableteknél nem jellemző.
Köszönöm neked is a megnyugtató válaszod, természetesen ment a zöld pacsi! :)
Hálás vagyok!
Kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!