Hogy tudok műholdas adásokat nézni laptopon?
Adott egy laptop és egy beltéri egység (digi). Hogy tudom összekötni? Mi kell hozzá, hogy nézni tudjam az adásokat?
Legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás érdekelne, tehát a 30 ezres DVB-S tunerek kilőve.
Olyan nincs, hogy sehogy. :)
Vannak tunerek, digitalizálók, stb., csak azt nem tudom, hogy egy DVB-T tunerbe bekötve a beltéri kimenő antennája működőképes-e, vagy mindenképp DVB-S tuner kell.
Ez így nem fog menni.
A laptopon nincs videobemenet, a beltéri egység meg nem tud Windows-kompatibilis (meg kb. mást se) streamelést, azaz a kettőt sehogy nem fogod tudni összepárosítani, max. valami USB-s videomenetet kezelő bővítőkártyával, de akkor már lehet, hogy jobban jössz ki egy valami olcsó DVB-S tunerrel.
G.
Tudom, hogy nincs videobemenet, ezért kell egy ilyen tuner: [link]
Itt már van egy antennabemenet, amire köthetem a beltéri kijövőjét.
#7 nem jó, ez csak digitális tévéműsort vár az antennabemeneten, a beltéridből meg értelemszerűen analóg RF jel jön ki.
Akkor már ez valószínűbb (ha van kompozit videokimenet a beltériden):
Ez a lehetőség is volt eszembe, de nem voltam biztos benne, hogy ez így jó. Van is scart-rca kábelem.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!