A Manjaro még béta, az XUbuntu felhasználóbarátabb is. Ha ilyet kérdezel, az is az utóbbi mellett szól.
2014. dec. 19. 12:21
2/9 tabaki válasza:
Mi a fenét jelent, hogy "legjobb"? Ha nincsenek szempontjaid, nincs mihez képest értékelni. Nincs önmagában mérhető jósági fok, hogy egyértelmű tornasorba állíts egymástól erőteljesen eltérő, bonyolult rendszereket.
2014. dec. 19. 20:03
3/9 Tom Benko válasza:
Nekem Manjaro. Neked marad a kipróbálás.
2014. dec. 21. 23:11
4/9 anonim válasza:
Nekem (egyenlőre) a Xubuntu rokonszenvesebb , viszont mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Manjaro javára 2 dolgot tudnék írni , egyrészt a gyorsaságot (terminált könnyebb használni és jelentősen gyorsabb) , másrészt pedig frissebb programok vannak rajta mint az Ubuntu/Debian származékokon. Xubuntu felhasználóbarátabb , jobban támogatja a hardveremet , stabilabb is (Manjaro még béta , vannak benne bugok , nem is kevés), viszont szerintem jó disztribúció fog válni belőle , amint megjelenik a stabil verzió kifogom próbálni újra , addig nem cserélem le a Xubuntut.
2014. dec. 24. 17:38
5/9 anonim válasza:
Miért lenne már a Manjaro béta? Attól, hogy nem min. 25-ös a verziószáma, még nem lesz valami béta. Ubuntu féleségeket pedig kicsit meredek stabilnak nevezni, hiszen még az lts is a Debian testing csomagjaira épül. Ami szerintem sokszor észre is vehető.
2014. dec. 28. 14:12
6/9 anonim válasza:
Kipróbáltam újra a Manjarot , történt egy kis "fordulat".
Októberben egy ismerősömnek telepítettem fel ezt az egyébként nekem is tetsző disztrót. A telepítés ezzel kezdődött " legyen körültekintő ,ez egy előzetes szoftver , még erősen fejlesztés alatt áll". A Manjaro wiki alapján jól betudtam állítani ,az esetleges bugokra is vannak megoldások ott ( pl beragadó némítás), mindenre persze nem tudott megoldást nyújtani , pl arra amikor egy rendszerfrissítés kinyírta a wifit.
Akinek telepítettem továbbította , hogy most decemberben jött rá egy komolyabb frissítés, és azóta a régebbi hibák eltűntek. Ezután ma feltettem a régi gépemre újra , kellemes csalódás lett. Terminálból telepítettem minden szoftvert ami kell , pár perc alatt már be állítottam a rendszerem. Mivel az azonos felület ellenére sokkal gyorsabb mint a Xubuntu és láthatóan a gépemet is sokkal kevésbé fogja , így lecseréltem a Xubuntut.
2014. dec. 28. 22:47
7/9 anonim válasza:
Én is inkább a Manjaronak szurkolok... Ubuntuék jók lennének, de valami miatt mégsem olyan jók. Még a Mint sem.
2015. febr. 17. 20:48
8/9 anonim válasza:
Az ubuntut ismerem, a manjarot nem.
Az ubuntu szerintem szörnyű, azt ellenségemnek sem ajánlom (kiv 12.04)
Szóval manjaro
2015. febr. 19. 20:50
9/9 anonim válasza:
Lehet , hogy csak egyedi sajátosság , de nálam az Ubuntu variánsok elég instabilak és bugosak voltak , közülük még talán a Xubuntuval volt a legkevesebb bajom , viszont nálam a Linux Mint XFCE és OpenSUSE KDE sokkal jobbnak bizonyult mint azelőtt bármelyik másik. A kérdésben említett kettő közül én inkább Manjarot használnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!