Képernyőfelbontási probléma. Mi lehet a probléma?
Segítsetek! Mikor reggel bekapcsoltam a gépet, akkor észrevettem hogy nagyobb lett a képernyő felbontása és nem tudom hogy miért. Amúgy Intel Graphic Media Acellator Driver de hiába telepítem újra tök szar akkor is. Hogy tudom ezt visszaállítani hogy olyan legyen mint volt?
Amúgy a gépem grafikája Intel Graphic Media AceIlator 950 de azt win 7-re nem lehet letölteni. Itt van két kép a problémámról. Aki tud az kérem segítsen! Előre is köszönöm!

Igazából kisebb lett a felbontás és az ikonok lettek nagyobbak.
Próbálj meg rendszer visszaállítást csinálni! Ha nem segít, akkor újra kellene rakni az oprendszert.

Igen feltelepítettem mindent szerintem. Az Intelt azt magától feltelepítette.
De lehet állítani a felbontást csak fogalmam nincs milyenre állítsam hogy jó legyen...

Modjuk a legegyszerűbb, ha kipróbálod, melyik felel meg neked jobban.
Egyébként 4:3 arányú képernyőknél (ha jól nézem, neked olyan lehet) 1024x768 manapság az alap, nagyobb monitoroknál ugyanezzel az aránnyal egy kicsit nagyobb.
Egy jobb, 16x9 arányú monitorál 1920x1080. De általában ki is szokta írni, melyik az ajánlott.
Arra van állítva de nem írja ki hogy ezt ajánlja, ha kisebbre állítom akkor tök nagy lesz, ha nagyobbra akkor meg torz. Megnéztem a monitor dévd-jét hogy van e driver rajta de nincs. Ebbe a méretbe meg nagyon zavar, minden nagy....
Amúgy ACER AL1916W a monitorom. Most már nem tudom mit csinálhatnék vele...

Egyrészt be lehet állítani a megjelenítéseknél az ikonok méretét (hogy pontosan hol, most nem tudom megnézni mert csak XP-s és 8.1-es gép van előttem).
Ha amúgy jó lenne a felbontás (ikonok mérete stb.) csak torz a kép, akkor válassz egy másik felbontást, aminek ugyanakkora a képaránya, mint ahon nem torz, csak túl alacsony a felbontás (ezért nagyobb rajt minden).
például 1280x960 vagy hasonló.
Azért nem jó mindegyik, mert más-más oldalarányú képernyőkhöz való.
Úgy meg nagyon pici lesz minden, alig látok valamit.
Nem tudom akkor tényleg mi lehet a probléma. Mikor nyáron telepítettem az oprendszert tök normális ikonok voltak.
Kikapcsoltam a gépet és bedugtam meg kidugtam a monitor kábelét, és most már jó!Most már nem azt írja ki a felnontásnál hogy "Általános nem PnP képernyő" hanem kiírja hogy Acer AL1916W és már felajánlotta az 1440X900 felbontást!
De nagyon köszönöm szépen a segítséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!