Mi a különbség az AMD és az nVidia GeForce grafikus vezérlés között? Melyik a jobb, és miért?
A legtöbb ismerősömtől azt hallom hogy arra kell figyelni laptop vásárlásakor, hogy a grafikus vezérlője ne AMD legyen hanem nVidia. De nem tudják megindokolni...
Árban az AMD-sek olcsóbbak, de nVidia-sból meg alig van olyan ami árban megfelelő lenne vagy a többi paraméterei jó lennének...
Mi ez a nagy különbség?
Szerintem ez hülyeség :D
Asztali kategóriában is, mondjuk az Nvidiák közül a GTX 660, az AMD-k közül az r9 270 sorolható például egy árkategóriába.
Hiába Nvidia alapú a GTC 660, az r9 270 MIN 10%-al erősebb.
Szerintem ez butaság :D
ne hamarkodd el a döntést, kérd ki néhány jó ismerős véleményét, ne hagyd, hogy átverjenek.
Esetleg küldj linkeket a szóba jövőkről, és segítek a döntésben.
:)
AMD RadeOn - piros
nVidia GeForce - zöld
Intel HD - kék
sajnos tény hogy árkategóriákban a legjob amd gyengéb mint nvidia...
Butaság amiket előttem összehordtak itt, ááááá! Tudniillik a közkedvelt alsó-közép kategóriás laptopoknál előszeretettel szerelték be az AMD videóvezérlőit a jobb ár-értékük végett. Mivel ezek az occsó laposok rengeteg gonddal küzködtek, úgy mint például melegedés és gyenge minőség ezért még próbaidőn belül tönkre is mentek szépen . Innen ered az áemdést ne vegyél mert nem jó, miközben nem is a chippel voltak gondok hanem a lappal. Ennyi.
Hogy mi a különbség a két gyártó kártyái között? Sebesség és kompatibilitás szempontjából nem találtam semmit csupán a megjelenítés milyenségében. Mindkettő szép, egy jellegzetes jeggyel miszerint az Nvidia határozottan pasztellesebb, az ATI-AMD pedig tónusosabb de lágy 3D megjelenítést produkál. Valójában ki mit szeret azt használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!