Sérült winchesterről lehet még adatot menteni valahogy?
Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon csekély.
Szakszerviz meg igazából nagyon kevés lehet, elsősorban a szakértelem, másodsorban a tisztaszoba miatt (én egyedül a Kürtékről hallottam), de ők átlagember számára elérhetetlen árakkal dolgoznak.
Sokba igen. Attól is függ persze, hogy milyen jellegű a hiba. Ha az elektronika sérült "csak", akkor kell egy tök ugyan ilyen winyót szerezni, átszerelni a panelt és mehet a mentés. Ezt akár otthon meg lehet csinálni, persze nem árt ha az ember a szerelést és a mentést nem az éles adatain gyakorolja.
Ha fizikailag a lemezek is sérültek, akkor Kürt Kft, de ott akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Eselytelen, hogy te ezt hazilag megoldod otthon.
"ha szereznék egy másik winchestert és ebből átszerelném a forgó részt akkor az működne? Hogy ha nagyon óvatosan karcmentesen tudnám átrakni"
Ebbol latszik, hogy lovesed sincs az egeszrol.
2 lehetoseg van
1) Megernek neked az adatok felmillio forintot, es van is annyid --> Kurt.hu
2) Nincs annyi penzed es/vagy nem er annyit. Hagyod a fenebe az egeszet, es megtanulod hogy minden minimum 2 peldanyban tarolunk lehetoleg fizikailag is kulon. Ez volt a tanulopenz.
#7: Hát, volt már olyan, hogy egy ilyen döglődő vinyót szétkaptam és még működgetett. Persze igen záros határidőn belül befejezte az értelmes működést. :)
A lényeg, hogy ilyen finom szerkezeteket szétszerelni kizárólag úgynevezett tisztaszobában lehet, ahol a levegőben szálló részecskék aránya szinte 0.
itt van egy kép, amin a fej és a lemez közti távolság látszik, illetve néhány szennyeződés viszonyított képe:
Illetve a szükséges tisztaszoba:
És akkor már csak szakértelem kérdése a dolog.
Ahogy mondták, teljesen esélytelen, hogy te ezt otthon, egymagad megcsináld, főleg, ha tapasztalatlan vagy a merevlemezek szervízelésében. Kb. egy ezrelék a valószínűsége, hogy sikerül otthon helyrepofoznod, és 999 ezrelék, hogy még jobban tönkreteszed.
Vannak ezzel foglalkozó cégek (és nem csak a Kürt, bár kétség kívül ők a legprofibbak benne), de általában ez rengeteg pénzbe kerül. Beírod google-ba, hogy adatmentés, és láthatod, mi, hol mennyibe kerül. Pártízezer forintot még a legjobb esetben is ki kell majd pengetned.
Tudom, hogy ez már eső után köpönyeg, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy ami egy kicsit is fontos, arról legyen legalább kettő mentésed! Sajnos egy adathordozó sem örök életű, és ha elromlik, sokkal megnyugtatóbb, ha tudod, hogy van róla másolatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!