"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető. " Ez mi?
A gépembem alaplapot váltottam. Asus A88x-PRO lap lett benne és egy A10 6800 APU. USB-ről szoktam telepíteni a Win8.1-et, eddig nem is volt sosem gond. Az új alap miatt újra akartam telepíteni a Wint, de ezt az üzenetet kaptam.:
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető."
A Pendrive ugyanaz amiről eddig is telepítettem. Csak a Win 8.1 van rajta, másra nem használom. NEm értem mi lehet a gond, hisz a vincseszterem ugyanaz mint eddig, semmi nem változott csak az alaplap meg a proci. Igaz újfajta a BIOS, de nem tudom ez mennyiben lehet probléma.
PArtícionálni sem engedi a winyót sajnos.
Van egy mésik Win 8.1 em egy réebbi DVD-n. Arról fel tudom tenni, de ez egy elavult változat és szerettem volna elkerülni a hosszas frissítgetéseket stb. No meg, érdekelne is, mi a probléma gyökere.
Két lehetőség van:
1. Legacy (BIOS) módban indítod a telepítést, és akkor MBR lemezre tudsz telepíteni.
2. UEFI módban indítod a telepítést, és akkor GPT lemezre tudsz telepíteni.
Ez, vagy az. Te éppen kevered, és UEFI módban szeretnél MBR-re telepíteni. Vagy a partíciós táblát cseréld, vagy BIOS módban indítsd a telepítőt.
Az 1.-nél a piros pont:
Tőmőren vagy átkonvertálod a lemezt GPT-re, vagy telepítés közben törlöd a régi partíciókat (és az új - üres - partíciók már jók lesznek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!