Hogyan lehet HDMI VGA átalakitóval össze kötni laptopunkat a tv-kel?
Sziasztok. A minap vásároltam egy LCD tv-t. Van egy acer travelMate 8572G laptopom, amiben nincs HDMI kimenet csak VGA. A tv-ben pedig csak HDMI bemenet van. Vásároltam egy kábelt, aminek egyik vége HDMI a másik VGA. [link]
A probléma az, h nem müködik, mikor össze kapcsolom a laptoppal. Azt írja a Tv, hogy nincs jel, viszont a laptop, illetve a videó kártya látja a tv-t és reagál mikor össze kapcsolom. Mi a teendő, valamit még pluszban be kell állítani, vagy más gond lehet?
A laptopon van funkciógomb, amivel ki kell választani, hogy hol jelenítse meg a képet. De a windowsba is van ilyen lehetőség, hogy mit akarsz csinálni a képpel: kiterjeszteni, megkettőzni, stb.
De egyébként nem vagyok benne biztos, hogy ha HDMI->VGA átalakítót vettél, akkor az visszafelé is kompatibilis (VGA->HDMI)
Én nem tudok olyan kábelről, ami az analóg VGA jelet digitális jellé alakítaná.Fordítva működhet ugyanis a hdmi oldalon van analog jel és az van kikötve a dsub csatira.Azaz helyes a meghatározás a kábelre amit vettél hdmi-ről alakít vga-ra és nem fordítva.
Az analog jelet (vga) digitalizálni kell amit egy kábel nem fog tudni és úgy mehet hdmi-n tovább csak ez egy másik eszköz [link]
Értem. Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.
Esetleg valami más megoldást tudtok, ami olcsóbb és gyorsabb?
Hát olcsóbb és gyorsabb is, ha lemondasz arról, hogy összekösd a TV-t a géppel.
Nem azért javasoltuk az átalakítót, mert mi részesedést kapunk az árából, hanem mert ez az egyetlen megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!