Egy 80 GB-os Western Digital HDD vezérlőpaneljét ha kicserélném egy ugyanolyan WD - csak éppen 160 GB-os - vezérlőpaneljére (adatmentés céljából), van esély a működésére?
Egy 80 GB-os HDD-t kötöttem rá egy usb átalakítóra (amivel külső HDD-ként használhattam) ami kifüstölt valamit a HDD vezérlőpaneljén. Lassan kezdtem lemondani róla hiszen nem is nagyon reméltem hogy ez is lehetséges). De nemrég találtam egy "ugyanolyan" (legalábbis kinézetre ugyanúgy néz ki a vezérlőpanelje) WD HDD-t csak nem 80 hanem 160 GB-os és meckanikailag sérült de ép a vezérlőpanelje. Elképzelhető, hogy legalább annyi időre működésre tudjam bírni amíg lementem róla az adatokat, vagy teljesen esélytelen?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Sima pc-be való ata HDD, nem laptop. Amiről menteném az adatokat az nagy valószínűséggel még mechanikailag ép (ha a belső elektronika nem ment meg, aminek elvileg kicsi a valószínűsége).
Olvastam egy fórumon, hogy talán a mechanikai részt is károsíthatja ha nem azonos típusú vezérlőpanelre cserélődik. Sőt még valami olyansmit is, hogy a loader a panelen van, a firmware meg a lemezen. Aztán, hogy mik azok azt nem tudom, de a meghajtó működéséhez biztosan kell, hogy passzoljanak egymáshoz. Ott viszont a kimondottan csak kapacitásra vonatkozó méretbeli különbségekről nem volt szó. Egyelőre nem szeretném elhamarkodni, hátha hamarosan egy hasznos tanács érkezik. Ha nem, akkor kipróbálom és majd megírom az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!