Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Idős embereknek laptop helyett...

Idős embereknek laptop helyett tablet szóba jöhet alternatívaként?

Figyelt kérdés

Nagyanyám szeretne netezni, valahonnan újítottak neki egy lestrapált, kibelezett ősrégi noteszgépet, csoda, hogy elindul. Most lubuntu fut rajta, körülbelül egy fél évbe telik, hogy bebootoljon, és két weboldal betöltése közt olimpiát is rendeztek már.

A cuccban lehetne elvileg ramot bővíteni, de minek? Ősrégi gép, régi ram ritka, de egy normálisabb laptop azért nem olcsó mulatság. A lenovo gyárt harminckörül tabletet, ami nekem eléggé bejön, de nem tudom, egy idős ember hogy boldogulna vele?

Eleve korlátozottabb a betűméret, megjelenés, de talán a kezelése egyszerűbb.

Valakinek van tapasztalata?

2014. dec. 9. 00:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Sima asztali gép nagy bratyod mennyi idős ?
2014. dec. 9. 00:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Nyolcvan pluszos, de fogékonyabb a számítástechnikai dolgok iránt, mint pl a szüleim. Szemüveget hord olvasáshoz, de egyébként anélkül van, szóval játszhat a dolog.
2014. dec. 9. 00:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Asztali gépet monitorral, nagyon alapot már 60K-ből ki lehet hozni amivel netezni biztos tud.

Monitor nélkül 40.000-ből meg van.

2014. dec. 9. 00:06
 4/10 A kérdező kommentje:

Monitor nélkül nem sokra megy az asztali géppel. :)

Szóval ha lenne száz ropija, akkor nyilván a lapos és az asztali közt vacillálna, én próbáltam valami olcsóbb megoldást.

De amúgy miért az asztali? A kijelző mérete miatt? Vagy a különálló egér-billentyűzet miatt? (Mert azt pl bluetooth-os kombóval, vagy otg-n keresztül megoldanám)

2014. dec. 9. 00:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Egyfelől a kijelző mérete, másfelől ha beszarik azt még olcsóbb helyrakni, másfelől pedig gondolj bele, egy idős embernek már nem olyan a kézkordinációja mint egy fiatalabbnak, a tablettal még én is szenvedek ha pötyögni kell valamit, a 2d-s billentyűzeten.
2014. dec. 9. 00:23
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen, a tablet kezelését eleve úgy gondoltam megoldani, hogy kapna hozzá egy különálló billentyűzetet és egeret.

Értem amit mondasz, szerintem az a legegyszerűbb, ha legközelebb a kezébe adok egy ilyen cuccot, kipróbálja és megmondja, hogy jó-e vagy sem. Köszi a válaszokat!

2014. dec. 9. 00:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Asztali gép! Bocsánat de ökörségnek tartom hogy veszel egy hordozható eszközt (otthonra) és rákötsz 670 perifériát hogy tudd használni. Mindezt egy "vagyonért" ráadásul szegény nagyi semmit se fog látni a mikroszkopikus betűkből. Én se látom normálisan ezeket az apró dolgokat pedig 30 se vagyok és elvileg szemüvegre sem szorulok.

Csak akkor ajánlom ezeket a miniatürizált baromságokat ha a nagyi cipelni szeretné magával. Egyéb esetbe azt javaslom, legyen egy olcsó asztali gép, ssd-vel (lazán leveri sebességbe a 150 ezres laptopokat hiszen az alatt nem raknak bele ssd-t) ráraksz egy méretes kijelzőt aminek nem olyan magas a pixelsűrűsége és kész is. Tud róla netezni, youtubeozni, levelezni és facebookozni. Gyors, stabil (főleg ha arra is linuxot teszel) és ha valami bedöglene benne (mert a kínai gyártmánynál azért ez gyakrabban előfordul) fillérekből kicseréled. Arról nem is beszélve, hogy míg a laptopra 1, jóesetben 2 év garancia van, asztaliba az alkatrészekre szól, így lehetnek olyanok is amikre 3-5 évet adnak.

2014. dec. 9. 06:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Olcsón 20 000 körül egész jó használt asztali gépek vannak (Intel dual core, 2 GB ram) 1 év garanciával. Nekem is van egy ilyen, Linuxszal hasít.

Monitor is van már egész olcsón, én is az asztali gép mellett döntenék.

[link]

2014. dec. 9. 08:36
 9/10 anonim ***** válasza:
30ezerért már használható laptopot kaposz használtan, akár megbízható helyről is garanciával.
2014. dec. 9. 12:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ezekre nem is gondoltam, pedig kézenfekvő. Köszi szépen! (igen, már csak a vírusok miatt is célszerűbbnek tartom nagyinak a linuxot. Most is azt használja, miután neki nem lett szólva, hogy nem windows, nem is zaklat miatta. :D)
2014. dec. 9. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!