Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rosszat tesz a laptopnak, ha...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

Rosszat tesz a laptopnak, ha állandóan lehajtom a fedelét?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy az a érintkezőszál a billentyűzet és a képernyő között, egyszer csak megszakadhat.

Mint azoknál a telóknál, amelyeknél szintén felhajtható a fedél.

Köszi a válaszokat!

2014. dec. 8. 06:16
 1/8 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy a főkapcsoló használata helyett lehajtom a fedelet és kikapcsolom a hosszabbítót, és így hagyom, hogy saját magát kapcsolja ki. Ez is rossz szokássá vált?

Mi a legjobb a laptopnak, hogy hosszabb életű legyen az aksija?

2014. dec. 8. 06:22
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]

Nem tudom, ez a fajta aksi van-e benne?

A papírjait most nincs időm megkeresni, de megteszem, hogy megbizonyosodjak róla.

2014. dec. 8. 07:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mennyire minőségi gyártmány a laptop, de alapvetően szerintem semmi rosszat nem teszel vele.
2014. dec. 8. 08:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak Samsung.
2014. dec. 8. 08:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2014. dec. 8. 08:36
 6/8 anonim ***** válasza:

"Még annyit, hogy a főkapcsoló használata helyett lehajtom a fedelet és kikapcsolom a hosszabbítót, és így hagyom, hogy saját magát kapcsolja ki. Ez is rossz szokássá vált? "

Azért a kettő közül szerintem egyik sem normális...

Kikapcsolni a Start menüből kellene (Windows-ban).

Ha nem állítottad el, akkor a lecsukáskor csak alvó állapotba kerül. Utána gyakorlatilag kihúzod a töltőt. Tehát tök feleslegesen tovább merül alvó állapotban. (Ez biztos nem jó az akkunak.)

A bekapcsoló gombbal meg a következő a gond: Ha ezt sem állítotad el, akkor egyszeri megnyomásra ez is csak elaltatja a laptopot. Ha sokáig (~4 másodpercig) nyomod, akkor áramtalanítja ("kikapcsolja"). Ez pedig az akkun kívül kb. mindenben kárt tehet (pl. a merevlemezben).

-----

Én így szoktam "használni" (kikapcsolni) a laptopom:

- kikapcsolni a Start menüből szoktam (Windows 8 alatt kicsit macerás, ha ez a gond, szólj, és leírom hogyan kell)

- ha kikapcsolt, lecsukom a fedelét és kihúzom a töltőt

Én használat közben mindig töltőre dugom (az akku mindig benne van), ha kéznél van a töltő + van áram a közelben.

Ebben a témában eltérnek a vélemények. Egyesek azt tanácsolják, hogy vagy vedd ki az akkut, amikor töltőn használod. Vagy csak akkor dugd töltőre, amikor már majdnem lemerült az akku. Tehát ne legyen folyamatosan töltőn. (Nekem még nem volt ilyenből gondom, ezért nem igazán hiszek még az ilyen embereknek...)

Viszont olyan gondom volt már, ami a fenti (helytelen kikapcsolás) dologból adódott. Tehát ha te így kapcsolod ki, akkor arról gyorsan szokj le szerintem...

(A gombos kikapcsolás a problémásabb a kettő közül.)

2014. dec. 8. 11:33
 7/8 anonim ***** válasza:
én lecsukom a fedelét,hogy ne porosodjon ,mert az valoban kárt tehet idővel a gépben ,sőt az akuja is bene van ,egyfolytában, a 4 éves gépem még egyben van .
2014. dec. 8. 17:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Ezen túl a főkapcsolóval kapcsolom ki a gépet!

Köszönöm a hasznos válaszokat!

2014. dec. 9. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!