Hogyan lehet monitorozni, hogy egy hálózatban az egyik fél milyen parancsokat küld a másiknak?
Szóval arról lenne szó, hogy szeretnék írni egy saját programot a hálózaton levő erősítőm vezérlésére.
Ehhez az erősítőhöz van okostelefonra egy app, amivel lehet vezérelni hálózaton keresztül.
Arra gondoltam, hogy úgy deríteném ki, hogy milyen parancsok szolgálnak a vezérlésére, hogy megfigyelném, hogy a telefonon milyen üzeneteket küld bizonyos vezérlések hatására(bekapcsolás, play, stop stb.). Ekkor naplóznám, hogy milyen adatcsomagok lettek küldve az erősítő felé.
Keresgéltem neten, de valószínű nemtudom a megfelelő kulcsszavakat.
Hogyan lehetne ezt megvalósítani? Milyen progi kéne hozzá?
A legegyszerűbb csomagelfogós megoldás talán ez: Fogsz egy wifi adapterrel rendelkező asztali gépet vagy egy laptopot, amin Windows 7 fut.
Kábelen rákötöd arra a hálózatra, amin az erősítő is van.
Megosztod a vezetékes hálózatot a Windows-ból wifin keresztül. (nem baj ha van már wifi routered, ez attól független)
Wiresharkkal megnézed, hogy milyen csomagok mennek a telefonod IP címe felől az erősítőd IP címére.
Ha valami nem tiszta, kommentelj!
G.
Kis kiegészítés: Ha pl. Connectify-t használsz, akkor wifin is rákötheted a laptopot/asztali gépet a hálózatra, mert az úgy is meg tudja osztani azt.
G.
Ha telnet, akkor nem lesz túl nehéz dolgod.
G.
Működik, de van pár telnetes parancs amit még nem tudok. Ehhez csak meg kéne figyelnem a telefonom által küldötteket. A Wireshar jó kis progi, de a telefon felől érkező telnet parancsokat nem látja. Wifi routeren keresztül van csatlakoztatva a hálózathoz. Nem tudom mi a különbség e-között és ami írtál elsőnek a között. Azzal a módszerrel már el fogom tudni kapni? Miért nem látszik a sima routeres megoldás esetén?
Egyébként próbálkozom már egy ideje az első hsz-ed alapján, sikerült is csinálnom wifi hotspotot a laptopomból, a telefon csatlakozik is rá, de így nem látja az erősítőt. Valszeg IP cím eltérés miatt van, ezért átállítottam a hotspot ip címét a megfelelő tartományra, de ekkor meg a telefon nem képes csatlakozni. Nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!