Mi a különbség a png gif jpg jpeg kiterjesztésű képek között?
Figyelt kérdés
és milyenek vannak még mit kell róluk tudni esetleg dobhattok egy linket is ahol találok erről infót kösz.2014. dec. 3. 13:19
1/4 Tengor válasza:
A Wiki és a Google annyi infót ad a képfájlokról, hogy ha 24 órában olvasod se érsz a végére az életed során. Én itt kezdeném a kutakodást.
2/4 P.O.C. válasza:
3/4 anonim válasza:
A jpg es jpeg tudomasom szerint ugyanaz. Tomoritett kepfajl, a fenykepezogepek keszithetnek Raw vagy Jpg kepeket is, a Raw a nyers kep, amin akarmilyen valtoztatast konnyeden vegre tudsz hajtani utolag, feheregyensuly, expozicio korrekcio, ... A jpg a tomoritett raw kep, ezen mar nem tudod ugyanazokat a beallitasokat elvegezni, mint a Raw eseteben, nem ersz el akkora hatast. A png(portable network graphics), szemely szerint akkor hasznalom, amikor olyan kepre van szuksegem, aminek nincs hattere. Peldaul ha egy fekete hatterszinu weboldalra beakarsz illeszteni egy mikulast es a mikulasnak feher hatterszine, a korvonala korul akkor erdemes eltavolitani azt es a kepet elmenteni png formatumba, igy amikor berakod a weboldalra, akkor csak a mikulas jelenik meg, hatter nelkul. A gifek pedig a mozgokepek, tobb kepbol vannak osszeallitva, ha utana keresel, akkor programot is talalsz, amivel tudsz ilyent kesziteni. Remelem tudtam segiteni, ezek az en tapasztalataim, ha valami hulyeseget irtam javitsatok ki.
4/4 anonim válasza:
Tessék itt a link, ahol találsz még erről infót, meg sok minden másról is:
www.google.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!