Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Régen 10-15 éve Majdnem...

Régen 10-15 éve Majdnem mindenkinek csak nagy asztali számítógépe volt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy mint most pl. nagyon sok embernek csak laptopja van. De régen majdnem mindenkinek, csak nagy gépe volt?

2014. dec. 2. 23:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A laptopoknak is ugyanúgy megvan a helye, ahogy az asztali gépeknek. Az ár\teljesítmény arányuk rettenetes egy asztali géphez viszonyítva, ezen nem érdemes vitatkozni(ez akkor is így van, ha megveszed hozzá a beépített szirszarokat), viszont kevés helyet foglalnak, és könnyebben lehet őket cipelni. Kinek mi a fontos, ha hetente járkálnék a suli és a 200km re lévő kis falum között, akkor egyértelműen a laptop mellett tenném le a voksomat, mert fontosabb lenne, hogy könnyebben tudjak utazni(csak mert azért valljuk be, könnyűnek az sem könnyű, ha viszed magaddal a töltőt, egeret, esetleg még egy külső billentyűzetet is, akkor már egész emberes súlya van ahhoz, hogy egész nap rohangálj vele), mint az, hogy jobb teljesítményt\használhatóságot kapjak.

Többek között annak is tudható be a laptopok elterjedése, hogy a reklámokban állandóan látjuk, hogy nagy mosollyal az arcukon ülnek az emberek a folyóparton, és neteznek(azt persze már nem mutatják, hogy egy óra után sírva rohannak az első konnektor felé), meg hogy kb állandóan vannak akciók a mobil netekhez.

2014. dec. 3. 08:25
 12/21 A kérdező kommentje:

wdhun!

"Pic****i monitoron sem filmet nézni, sem böngészni nem lehet kényelmesen" Akkor vegyél hozzá egy nagy monitort! Ugynis lehet hozzá csatlakoztatni!

Billenyűzetet is lehet hozzá csatlakoztatni így az is meg van oldva...

2014. dec. 3. 08:35
 13/21 Lajos54 ***** válasza:

Egyik ismerősöm nemrég cserélte le a 10-12 éves asztali gépét. Méghozzá egy "levetett", kb. 3 éves laptopra, amit valamelyik rokonától kapott ajándékba, mivel ő újat vett.

A régi asztali gépnél jóval izmosabb a laptop, de az előbb felvetett viszonylag kicsi kijelző, és a billentyűzet aránylag kényelmetlen használata miatt a régi gép monitorjával, valamint egy 1900 Ft-os USB billentyűzettel használja.

Aztán, ha éppen nagyon kell el is viheti magával (persze a külső cuccok nélkül).

Ez is egy verzió...

és még csak annyit: #8 egyetértünk, én is HT Iskolaszámítógépen és Commodore-on kezdtem... De az a bizonyos 1-1,5 Gigás HDD az első asztali gépemben (egy 386-os) bizony csak 200 MB volt! El is tettem emlékbe.

2014. dec. 3. 09:54
 14/21 Lajos54 ***** válasza:
Bocs, nem #8, hanem #9, az a bizonyos "veterán"
2014. dec. 3. 09:55
 15/21 anonim ***** válasza:

#12 Persze, lehet hozzá mindent kötni, de akkor ott vagyok, hogy "asztali gépem" van. Nem? Na ez a totális marhaság. Mikor 5-6 eszközt kötök a "hordozható" gépemre, amit egyébként csak a lakásban használok. Ez alól persze kivétel, ha valaki folyton utazik. Például egy üzletkötő, aki többnyire "terepen" használja a gépét, csak néha otthon és nem akar két gépet vásárolni. Akkor jöhet a plusz monitor.

Egyébként mindent arra érdemes használni amire kitalálták. (Az is más, ha ingyen hozzájutunk egyhez, de ha már vásárolunk, akkor ne azért döntsünk laptop mellett, mert ez "jobban mutat" az asztalon vagy mert "nincs hova tenni" az asztali gépet. Mert ilyen is van! De a legjobban az tetszett aki, azért vesz játékra laptopot, hogy az ágyból tudjon wowozni.)

Szerintem túltárgyaltuk a témát. Összegezve az a véleményem, hogy olyan eszközt vegyünk amire szükségünk van. Ha pedig pénzt adunk ki érte, akkor tanuljuk meg használni is, mert sokat könnyíthetünk az életünkön, de még spórolhatunk is (tv-s példára utalok).

2014. dec. 3. 10:39
 16/21 anonim ***** válasza:

"Hiába 500W-s tápegység alól írtad ezt, a géped netezés közben nem fogyaszt 150W-nál többet... Max játék alatt."

Igen, és ez a válasz kapott 100%-os értékelést, az enyém meg 35-öt. Mindenki a lényegre figyel, látom.

Köszönöm a felvilágosítást, ennyire azért konyítok hozzá. És azért a táp továbbra is 500W-os, ahogy írtam, nem tudom, mi volt ebben a belekötnivaló.

2014. dec. 3. 16:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért pontoztak le, mert úgy adtad elő, mintha a tápod maximális teljesítményleadása számítana, holott a tápnak semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyit fogyaszt a gép - bizonyára ennyire is konyítasz a témához, de azért megjegyezném, hogy a hardver akkor fogyaszt, amikor használod, egyik komponens sem zabálja az áramot akkor, amikor nem kell, akár laptop, akár asztali gép, akár 500w.

2014. dec. 3. 18:24
 18/21 anonim ***** válasza:

De hiába vered magad, akkor is a harmadát fogyasztja a laptopom, mint a pc-m, ha idle, akkor is. A táp meg nem véletlen van ekkorára méretezve, gondolom ezt is kitaláltad.

"úgy adtad elő, mintha a tápod maximális teljesítményleadása számítana"

Nem adtam úgy elő, csak annyit mondtam, hogy a laptopok fogyasztása átlagban kevesebbre fog kijönni.

Egyébként meg ha már szőrszálhasogatósdit játszunk, egy x wattos tápegységnél az x általában a teljesítményfölvételt jelenti, nem a leadást..

(egyre inkább nem értem, hogy minek kellett belém kötni)

2014. dec. 3. 22:45
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem senki sem vitatta, hogy egy laptop fogyasztása alacsonyabb, mint egy asztali gépé, nem véletlen van mindegyikben intel, meg legjobb esetben is középkategóriás vga. A lepontozás oka(ahogy már korábban leírtam) az volt, hogy úgy írtál, mintha az asztali gép folyamatosan annyi áramot venne fel, amennyit csak tud, szemben a laptoppal, ez meg marhaság ahogy van.

Egyébként te komolyan hírértékűnek tartod, hogy egy gyengébb vas kevesebb áramot fogyaszt? Ez mikor volt másképp?

Az az érvelés sem igazán állja meg a helyét, hogy az esetleges plusz fogyasztás miatt olcsóbban jössz ki - ugyanolyan teljesítményű asztali gépet minden esetben olcsóbban ki lehet hozni, a fennmaradó összeget meg elrakhatod a villanyszámlára, valószínűleg tovább kitartana, mint hogy először javítani kéne valamit a laptopon.

2014. dec. 4. 03:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Érdekes olvasmányt adtatok elő.

Elgondolkodtam a fogyasztáson,ha feltöltök egy aksit és arról üzemelek egy gépet akkor kevesebbet fogyaszt? Eleve töltéskor a trafó(adapter)használata közben veszteségünk keletkezik, az aksi elhasználódásából kifolyólag újabb.

Az asztali tápokban meg van határozva a hatékonyság pl 80% ami annyit jelent hogy 100W-nál 80 hasznos és 20 hő és egyéb formában veszteség.A laptop töltőknél miért nincs ilyen számítás? találkoztam olyan töltővel amelyik olyan forró volt hogy vasalni lehetett volna vele.

Ha azonos hardverű asztali gépet üzemeltetnénk annak sem lenne nagyobb fogyasztása azaz laptop ide asztali oda a fogyasztást a fogyasztók határozzák meg és nem a csomagolása.

2014. dec. 4. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!