Ez megvalósítható, ha igen, hogyan?
Alaplap ha RAID-es, akkor arra mehet a 2 SSD.
És aztán veszel még egy RAID vezérlő kártyát (PCI, vagy PCI-E), arra meg kötheted a többi adattároló merevlemezt. Mivel a RAID kártyákon nem csak 2 merevlemeznek van hely, akár többet is ráköthetsz.
De azt tudnod kell, h a RAID0-ba kötött SSD, merevlemezek nem hoznak sok sebességnövekedést, tehát gyakorlatilag elmondhatjuk, h nem érdemes emiatt két SSD-t RAID0-ba kötni, mert nem lesz a gép gyorsabb annál, mintha egy SSD-n lenne csak az oprendszer.
Én SSD-re tenném a rendszert, és az alaplap RAID vezérlőjével meg akkor meg lehetne a többi adattároló merevlemez RAID-be kötését valósítani.
Egy kicsit aktuálisabb cikk a témában:
Reméltem, hogy nem kell új hardvert beszerezni, hogy megoldható legyen. Lehet így marad az 1SSD, majd még meglátom. Köszi a választ.
Köszi a cikket, nem láttam még.
Hát, mindenesetre nem tudok mást mondani akkor sem, az alaplapon levő RAID-et szerintem használd az adatokhoz, és maradj meg 1 SSD-nél, az is elég gyors. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!