Fájlok tulajdonságai?
Elég sok mindent megveszek legálisan zeneáruházakból, filmeket, fotókat. Van egy olyan rendszerezési mániám, hogy amit letöltök, abból tárolok egy merevlemezen mindent úgy, ahogy azt eredetileg letöltöttem. A kérdés lényege az, hogy ha megnyitom ezeket a fájlokat vagy pakolgatom egyik mappából a másikba, változik bármi is a fájlokban? Gondolom nem, de örülnék, ha ezt valaki ki is mondaná. :D De ha mégis, hogyan lehet ezt megszüntetni? A fájloknál van egy olyan, hogy létrehozás és módosítás dátuma, ezek csak a számítógépen léteznek a fájlokhoz? Pl ha kiírom DVD-re, akkor az a dátum lesz, amikor kiírtam? Vagy ennek a 2 dátumnak úgy konkrétan mi értelme? Vagy ha pl dropbox-ba feltöltöm, és leszedem egy másik gépemre, akkor ott az lesz ez a 2 dátum, amikor azon letöltöttem?
Tudom, fura kérdések, de szeretném tudni. :)
A fájlok tartalma nem változik. A dátumok a fájlRENDSZER adatai. Íráskor normálisabb szoftverek esetén megválaszthatod, hogy a fájlrendszerben található dátummal, vagy az aktuálissal írja fel. (Ezek ekkor is a lemez fájlRENDSZERének adatai lesznek.)
Dropboxos másolás esetén szintén az számít, hogy a meghajtó, amire mented a fájlt, milyen fájlrendszert használ, és hogyan kezeli a beérkező fájlok dátumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!