Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Fájlok tulajdonságai?

Fájlok tulajdonságai?

Figyelt kérdés

Elég sok mindent megveszek legálisan zeneáruházakból, filmeket, fotókat. Van egy olyan rendszerezési mániám, hogy amit letöltök, abból tárolok egy merevlemezen mindent úgy, ahogy azt eredetileg letöltöttem. A kérdés lényege az, hogy ha megnyitom ezeket a fájlokat vagy pakolgatom egyik mappából a másikba, változik bármi is a fájlokban? Gondolom nem, de örülnék, ha ezt valaki ki is mondaná. :D De ha mégis, hogyan lehet ezt megszüntetni? A fájloknál van egy olyan, hogy létrehozás és módosítás dátuma, ezek csak a számítógépen léteznek a fájlokhoz? Pl ha kiírom DVD-re, akkor az a dátum lesz, amikor kiírtam? Vagy ennek a 2 dátumnak úgy konkrétan mi értelme? Vagy ha pl dropbox-ba feltöltöm, és leszedem egy másik gépemre, akkor ott az lesz ez a 2 dátum, amikor azon letöltöttem?

Tudom, fura kérdések, de szeretném tudni. :)

2014. nov. 30. 15:21
 1/2 anonim ***** válasza:

A fájlok tartalma nem változik. A dátumok a fájlRENDSZER adatai. Íráskor normálisabb szoftverek esetén megválaszthatod, hogy a fájlrendszerben található dátummal, vagy az aktuálissal írja fel. (Ezek ekkor is a lemez fájlRENDSZERének adatai lesznek.)

Dropboxos másolás esetén szintén az számít, hogy a meghajtó, amire mented a fájlt, milyen fájlrendszert használ, és hogyan kezeli a beérkező fájlok dátumát.

2014. nov. 30. 15:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen! :)
2014. dec. 3. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!