Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan particionáljam a...

Hogyan particionáljam a gépem? (Windows 8.1)

Figyelt kérdés

Két partícióm van (+a rendszer számára fenntartott), ebből a kettőből kéne egy harmadikat csinálni úgy, hogy 50-50 GB-ot levegyek belőlük. Arra kéne, hogy a jelenlegi Windows-om mellé feltegyek egy másik operációs rendszert. A Windows beépített lemezkezelője nem enged eleget levenni a merevlemezből, pedig van elég hely. Amire még gondoltam, hogy az Ubuntu Live USB-be van beépítve egy GParted nevű program, azzal elvileg megoldható, de az nem tudom, hogy a Windows indítható marad-e utána, mivel nem Windows alatt lett particionálva.

Korábban ismertem erre egy klassz programot (Partition Magic), de Windows 8.1-en már nem indul.

2014. nov. 27. 18:49
 1/2 belapus ***** válasza:

Nem lenne elég esetleg kettéosztani a nem rendszerpartíciót ?

Egyébként erre megfelelő a EASEUS ingyenes programja vagy az AOMEI hasonló szoftvere.Ez utóbbi "tud" magyarul is.Úgy rémlik.

[link]

2014. nov. 27. 20:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Végül a GParted megoldotta a gondot, pont úgy sikerült megcsinálni, ahogy terveztem.
2014. nov. 29. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!