Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A rendszergazda jogosultságot...

A rendszergazda jogosultságot igénylő programok nem működnek. Pedig a gépnek én vagyok az egyetlen használója és egyetlen, rendszergazdai fiókom van csak. Mit tegyek? Mi ez a probléma? (win 7)

Figyelt kérdés

Leírom az esetet: Windows 7-et (prefessional) használok egy kalóz másolatot. Ez szerencsére egy olyan kalóz verzió, amit nyugodtan lehet frissíteni, mert valahogy úgy van feltörve, hogy úgy sem veszi észre a frissítések után se magáról, hogy kalóz verzió. Tegnap kevésébe fontos updateket tettem fel rá, amikor egyszer csak egy "kék halál" jött be a monitora egy sípolás mellet, amiben egyebek mellett angolul közölte, hogy sikerült valamit megállítani ami fizikailag károsította volna a memóriát. Hmm, újra indítottam, elsőre úgy tűnt, hogy nincs probléma, de aztán rájöttem, hogy azokat a programokat nem találja, amik ikonjában egy sárga-kék pajzs van. Amikhez rendszer gazda jogosultság szükséges. Bemásolok egy-két hibaüzenetet: "A párbeszédpanel nem indítható el, próbálkozzon újra" (töredezettségmentesítő) "A windows nem találja a D:\játék\Pharaoh\pharoh.exe fájlt. Ellenőrizze hogy helyesen írta be a nevét, majd próbálkozzon újra" Pedig ott a lapul a helyén az-az exe fájl korábban csak annyi volt, hogy a régi játékok esetén megkérdezte előbb, hogy engedélyezem azt, hogy a program módosításokat hajtson végre. A vezérlőpulton belül a felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása alatt pedig nem csinál semmit. Mindenhol hibás a windows, ahol sárga-kék pajzs van.

Még annyit mondanék, hogy a frissítés előtt a regedit-ban megpróbáltam átállítani az alapértelmezett telepítési mappát, mert nem tetszett, hogy a C:\progam files (x86)-ba rakja az olyan programokat, amik nem ajánlanak fel telepítési célmappát. (pl.: chrome, adobe reader)Nem jött össze, mert valamiért csak oda telepítette fel az adobe readert, de visszaállítottam az alapértelmezettre. Nem hinném, hogy köze van a problémához, de azért leírtam.

A kékhalál óta van ez a probléma. Valakinek van valamilyen ötlete, hogy mit kéne visszaállítani a windowsban, hogy működjenek a rendszergazdás programjaim? Köszönöm előre is.

2014. nov. 23. 11:49
 1/1 Gábor_79 ***** válasza:
Lehet köze a változtatásodhoz. A windows nem is javasolja az alapértelmezett ProgFiles mappa áthelyezését. A frissítések is simán írhatnak oda. Én se ismerem teljes mélységében, de elég gyanús, hogy van összefüggés. Újra tudod úgy telepíteni, hogy a fontos adataid megmaradjanak.
2014. nov. 23. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!