Tényleg igaz, hogy a laptopok nem bírják az egész napi használatot?
Ezt így kijelenteni butaság.
Ha napi 12 órát használod, akkor durván fogalmazva 12-szer hamarabb megy tönkre, mint ha napi 1 órát használod. Ez elég sok mindenre egyébként igaz.
A legtöbb laptop gyenge pontja a hűtőrendszer. Mivel egy 10-15 perc alatt eléri az üzemi hőmérsékletet igazából onnantól mindegy neki, hogy 1 órán keresztül v. 12 órán keresztül van melege, melege van, használódik. De hát miért veszi az ember a laptopot, ha nem azért, hogy használja?
Laptop-asztali kérdést eldönteni nem a napi használat alapján szokás, hanem, hogy mennyire fontos a mobilitás, a könnyű bővíthetőség és esetleg az ár. Bár utóbbival vitatkoznék: azt mondják, hogy ugyan azért az árért erősebb gépet lehet kapni, mint laptopot. Ugyanakkor ez a kijelentés csak akkor igaz, ha magát a gépházat nézzük. Ha hozzávesszük a kijelzőt és a szünetmentes tápegységet is, akkor kb egálban van a két eszköz ára. Persze más kérdés, hogy a gépházat cserélheted a kijelző cseréje nélkül is, míg laptopnál ez nem így van, viszont ez már a bővíthetőség témaköre.
@Tengor: Örülök, hogy más is hasonlóan látja ezt "az asztali PC olcsóbb, mint a laptop" témát.
@Kérdező: Az sem mindegy, mire használod napi 12 órán keresztül. Ha csak netezel, stb., akkor szerintem nem olyan problémás.
De ha komolyabb játékokkal játszol, amiknél a laptop hűtőrendszere nem tudja kellő alacsonyan tartani a CPU, GPU hőmérsékletét, akkor az már eléggé aggasztó...
Asus laptop kivételével mind biztosan tönkremegy 1-2 év alatt, bárhogy is vigyázol rá :D
Asus laptopok örökké bírják, nem tudnak elromlani.
Főleg net, de sokszor párhuzamosan ment chat, akkor előfordult, h akadozott, és a youtube-ot is szoktam nézni.
Ez már nem az első laptopom, és az eddigiek általában fél vagy 1 évig bírták. Egy régebbi is akkor ment tönkre, amikor én kezdtem el használni, és 1-2 óráról felugrott a használati idő 10-12 órára. Asztali gépem volt korábban, az mindig sokáig bírta. Laikusként nehezen tudom elhinni, h nincs összefüggés.
Állványt is csináltattam, a szellőzők szabadon vannak. nem lehet azt mondani, h nem vigyáznék rá.
Tegnap lefagyott, újra kellett indítani, aztán hiába mentem rá,h induljon el normál módban, kék képernyő jött be:
"a rendszer problémát talált..
ha először látja ezt a képernyőt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!