Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Adatátvitel Floppy, CD, USB...

Ricsi1ricsi1 kérdése:

Adatátvitel Floppy, CD, USB meghajtó nélküli laptopra. Hogyan tudnám megoldani?

Figyelt kérdés

Adott egy laptop, régi, és gyenge, 20 mb ram 500 mb winchester stb, windows 95-el fut, cd meghajtó nincs benne, floppy meghajtó van, de az nem jó. A Laptop típusa

Dell Latitude XPi CD P150ST. Szeretnék rá retro játékokat tenni, meg akkor már egy Windows Commandert is, de nem tudom hogy lehetne ezt megoldani, a winchestert nem tudom

semmihez hozzá kötni mert olyan régi a csatlakozó típusa. Természetesen USB csatlakozásra nincs lehetőség, hátul a monitor, a soros port, egy egér/billentyűzet, régi

fajta nyomtató, illetve egy nagyon régi fajta betárcsázós internet csatlakozó van. Hogy lehetne megoldani az adatátvitelt? Tudom nagyon régi őskorszaki gépezet, de

szeretnék inkább építő jellegű tanácsot kapni, mint azt hogy vegyek újat.

2014. nov. 17. 03:40
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Valamit mindenképp venni kell hozzá, csak puszta erős akaratból nem lesznek rajta a fájlok.

Szerintem CD meghajtót is lehet hozzá még venni használtan.

Vagy ha van rajta PCMCIA foglalat, vehetsz hozzá LAN kártyát:

[link]

Az után egy másik géppel tudsz hálózati fájl megosztásokat csinálni.

Vagy veszel 2,5" -os egy IDE -s külső házat amibe átszerelheted a vinyóját és egy másik géppel fájlokat másolhatsz rá.

[link]

2014. nov. 17. 05:53
 2/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Régen az ős időkben a soros porton vagy a párhuzamoson (nyomtató port - bár akkor inkább a soros, az gyorsabb) megfelelő kábel és program segitségével lehetett két gép között adatokat másolni.

Tehát ami kelhet :

1. kábel soros - soros csatolóval

2. Programm ami kezeli a csatlakozást - szerintem ez okozza a nagyobb gondot, hogyan rakod fel a gépre ezt a progit. (Pl. Totalcommander-ben : Hálózat menű - Közvetlen kapcsolat két Pc között). Bár ha van a win95-ön NC (Norton Commander - DOS-os verzió), akkor az is tudta ezt a fajta adatátvitelt.

Megoldás lehet még ha veszel a rossz floppy helyére egy 8 az egyben kártyaolvasót abban elvileg van USB is (bár modjuk laptophoz nem tudom, hogy van-e ilyen : [link] )

Sok sikert.

Üdv.

2014. nov. 17. 07:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkettőtöknek az ötleteket, azt hiszem maradok P.O.C. megoldásánál, hogy veszek hozzá egy 2,5" IDE keretet, és azt usb-vel bedugom egy másik számítógépbe, ez tűnik legegyszerűbbnek és legkézenfekvőbbnek. Coopper neked is köszönöm szépen a választ, ehez a kis gyenge laptophoz nem láttam floppy kártya olvasót, ha meg a soros csatlakozás és a 2,5" IDE keretes megoldás közül, a keretes megoldás egyszerűbbnek tűnik. Mindkettőtöknek ment 1 +.
2014. nov. 18. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!