Elindul a betöltés, de megakad, és 3-szor kell újraindítani a gépet, hogy elinduljon. Mi a baja?
Eredetileg ki akartam cserélni a CD-meghajtót egy DVD-meghajtóra, kivette,. betettem, de a bekapcsolásnál mikor tölti megakadt. Ilyet eddig nem csinált. Minden 3. újraindítás után a 4.re kiad egy ilyen hiba üzenetet:
ami után vagy magától elindul, vagy kiad még + pár sort, és F1-el tudok tovább menni, innentől rendesen betölt.
A képeket akkor készítettem mikor kiadta azt a néhány sort a figyelmeztetés után. Amikor nem adja ki akkor azonnal tölt be a gép. Mi a gond, mi lehet a probléma?
Próbálj csinálni egy CMOS resetet, vagy ha betudsz lépni a BIOS-ba, akkor állítsd vissza az alapértékekre.
Ha még mindig nem jó, húzd le a DVD meghajtót a gépről, nézd meg, hogy úgy mit csinál.
Ha még mindig nem jó, tegyél be egy rendszer telepítőlemezt. Ha nem bootol a lemezről, akkor hardveres hiba lesz. Ha bebootol, akkor szoftveres.
Utóbbinál csak újra kell telepíteni a rendszert, előbbinél pedig valahogy meg kell fejteni, hogy mi a hiba, ha nem a DVD meghajtó.
A meghajtót kizártam, mondjuk ezt is írhattam volna, hogy levettem, úgysem volt jó, visszatettem a cd-set úgysem...
A gond az, hogy a gép használtan lett véve, és nem tudom hogy honnan szerezzek telepítő lemezt, mivel nem adtak hozzá...
Biztos van olyan ismerősöd, akitől kölcsön tudsz kérni egy bármilyet.
De mindegy, akkor azt hagyd ki, próbálkozz a többivel, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!