Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy régebbi monitor kártya...

Egy régebbi monitor kártya tönkreteheti az lcd monitoromat?

Figyelt kérdés
Volt egy régi retro win 98-as telepítésű gépem. Arra gondoltam, hogy leszedek róla minden menthetőt és szétszedem. De mikor rádugtam az lcd monitoromat a gép monitorkártyájára akkor nem jött be a kép. Újra indítottam kb 10 perc múlva a gépet és be jött a kép de piros szín nélkül. Egy mostani win 7-es gépre rádugtam és ott se volt piros szín. A beállításokba maxon van a piros. Végleg tönkre vágta a monitort? Ez a régi monitorkártya miatt van?
2014. okt. 30. 21:32
 1/1 Lajos54 ***** válasza:

Kizárt dolog. Az persze előfordulhat, hogy ha kikapcsolás nélkül dugiszálod a csatlakozókat, megárt valamelyik készüléknek. De a "régi monitorkártya", amióta léteznek a színes rendszerek, és RGB jelet adnak a monitor felé, teljesen csereszabatosak egymással. Mindegy a kártyának, hogy milyen típusú monitort csatlakoztatsz rá, és mindegy a monitornak, hogy milyen típusú kártyáról kapja a jelet, ha az szabvány RGB. Ezek a jelek szabványosítva vannak régóta, és teljesen mindegy, hogy katódsugárcsöves, LCD, vagy akármilyen monitor van a végén, ami ugyanilyen szabvány jeleket fogad.

Csak az a lényeg, hogy MINDIG CSAK KIKAPCSOLT eszközöket csatlakoztassunk egymáshoz, vagy esetleg szüntessük meg a csatlakozást.

2014. okt. 30. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!