Hibásan írt DVD-RW-vel lehet még valamit kezdeni?
Van egy DVD-RW lemezem, ami alig volt használva, ha jól emlékszem. Csak a régi gépemnél valami hibás volt, mert a DVD író is hol olvasott, hol nem, meg írással is voltak gondjai, de most, hogy lecseréltem a konfigom ugyanezt a dvd író jelenleg hiba nélkül működik.
És az a helyzet, hogy van ez a dvd, ami egyszer írás után olvashatatlan lett, nem tudom, hogy ilyenkor helyre lehet-e állítani? Mert nem volt sokat használva, csak az írás során valami lett vele és ha most berakom a meghajtóba kb. 2x megpróbálja bepörgetni, de semmi.
Nem tudom, milyen íróprogramot használsz. A Nerban például van olyan, hogy "lemez info" illetve "Újraírható lemez törlése. Ne a gyorstörlést, hanem a "Teljes törlés"-t válaszd. Tovább tart ugyan, de teljesen alaphelyzetbe állítja a lemezt. Remélhetően sikerül.
Ha ez sem segít, akkor sajnos kuka.
Hát most alcohol 120% van a gépemen, most valamilyen szinten felismerte a lemezt, de mikor megnyitottam rákérdezett, hogy hogy akarom használni és lehetett választani pendrive vagy dvd, ha jól emlékszem szóval elég fura. Csakannyit ír, hogy "DVD-RW-meghajtó (F:)" 4,38GB szabad, méret 4,38 GB.
Ha alcoholban próbálom formázni azt írja Device status: Blank Disc (DVD-RW), ha írni prűbálok rá ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!