Csinálnom kell egy 10 diából álló Powerpoint-prezentációt az első világháborúról. Tudnátok segíteni?
Eddig még sosem csináltam ppt prezentációt. Hogyan kezdjek neki? Szal melyik diába mi legyen? Légyszi segítsetek!!!
Előre is nagyon köszönöm!
Nálunk a suliban ezt úgy szokás, hogy az egyén dönti el, hogy mi legyen benne és mi ne.
Alapvetően van egy dia, amelyiken írja a prezentáció témáját és a készítőt. Ez az első dia. Utolsó diaként pedig egy olyan felirat illene, hogy álljon, mint pl: "Köszönöm a figyelmet!"
Közé azt a 10 diát úgy töltöd fel, ahogy akarod. Én a helyedben felsorolnám a résztvevő országokat, a híresebb csatákat, szót ejtenék a kezdetének és végének okáról, illetve az is belefér, hogy néhány érdekességet összeszedj a neten, amit nem tanítanak suliban, és ritkán emlegetnek. Ilyen pl, hogy xy személy kutyájának a fajtája ilyen meg olyan.
Ez a te fantáziádon alapul.
Ja igen, azt elfelejtettem:
Ne legyen túl csicsás! (én fehér alapon dolgozom mindig, néhány fontosabb logót berakok háttérnek max)
Figyelj a helyesírásra!
Arra mindenképpen ügyelj, hogy a háttér és a feliratok színe összhangban legyen, a jó olvashatóság érdekében.
Egy-egy dián ne legyen túl sok szöveg, mert akkor szintén nehéz olvasni. És a betűméretre is ügyelj, ne legyenek túl kicsik, ugyanezen okok miatt. Ha esetleg kivetítve is lesz a prezentáció, mindezekre még fokozottabban figyelj oda, mert teljesen mások az olvashatósági körülmények, mint képernyőn, közelről nézve.
Ne csapongj a stílusok közöt, legyen egységes a forma. Ez komoly téma, ehhez mérten válassz betűtipust, színeket és dekor elemeket. Ne keverj többféle betűtipust és méretet, egy típus kétféle mérete mindenre elég.
A legérdekesebb az elsö világháborúban, hogy micsoda örömmel fogadták a harcok megkezdését. Romantikus nagy kalandnak hitték az emberek és várták a mámorító diadalt. Hát nem azt kaptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!