Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Csinálnom kell egy 10 diából...

Csinálnom kell egy 10 diából álló Powerpoint-prezentációt az első világháborúról. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Eddig még sosem csináltam ppt prezentációt. Hogyan kezdjek neki? Szal melyik diába mi legyen? Légyszi segítsetek!!!

Előre is nagyon köszönöm!

2014. okt. 19. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

igy jó?

2014. okt. 19. 22:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a suliban ezt úgy szokás, hogy az egyén dönti el, hogy mi legyen benne és mi ne.

Alapvetően van egy dia, amelyiken írja a prezentáció témáját és a készítőt. Ez az első dia. Utolsó diaként pedig egy olyan felirat illene, hogy álljon, mint pl: "Köszönöm a figyelmet!"

Közé azt a 10 diát úgy töltöd fel, ahogy akarod. Én a helyedben felsorolnám a résztvevő országokat, a híresebb csatákat, szót ejtenék a kezdetének és végének okáról, illetve az is belefér, hogy néhány érdekességet összeszedj a neten, amit nem tanítanak suliban, és ritkán emlegetnek. Ilyen pl, hogy xy személy kutyájának a fajtája ilyen meg olyan.

Ez a te fantáziádon alapul.

2014. okt. 19. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja igen, azt elfelejtettem:

Ne legyen túl csicsás! (én fehér alapon dolgozom mindig, néhány fontosabb logót berakok háttérnek max)

Figyelj a helyesírásra!

2014. okt. 19. 22:37
 4/7 anonim ***** válasza:
legjobb fegyvereket tedd bele...
2014. okt. 19. 22:40
 5/7 Lajos54 ***** válasza:

Arra mindenképpen ügyelj, hogy a háttér és a feliratok színe összhangban legyen, a jó olvashatóság érdekében.

Egy-egy dián ne legyen túl sok szöveg, mert akkor szintén nehéz olvasni. És a betűméretre is ügyelj, ne legyenek túl kicsik, ugyanezen okok miatt. Ha esetleg kivetítve is lesz a prezentáció, mindezekre még fokozottabban figyelj oda, mert teljesen mások az olvashatósági körülmények, mint képernyőn, közelről nézve.

2014. okt. 20. 07:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne csapongj a stílusok közöt, legyen egységes a forma. Ez komoly téma, ehhez mérten válassz betűtipust, színeket és dekor elemeket. Ne keverj többféle betűtipust és méretet, egy típus kétféle mérete mindenre elég.

A legérdekesebb az elsö világháborúban, hogy micsoda örömmel fogadták a harcok megkezdését. Romantikus nagy kalandnak hitték az emberek és várták a mámorító diadalt. Hát nem azt kaptak.

2014. okt. 20. 09:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok, és mondjuk tartalmilag mik legyenek benne és milyen sorrendben?
2014. okt. 22. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!