Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a számítógépemen...

Hogyan tudom a számítógépemen lévő helyi nyomtató tulajdonságainak beállításait jelszóval védeni?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen az én számítógépemen van telepítve sok olyan szoftver, illetve állomány, amelyet a kollégáimnak is használniuk kell, így nem tudom jelszóval védeni a gépemet (win XP prof.). A gépre telepített helyi nyomtató tud színeset és fekete-fehéret is nyomtatni, de a színes nyomtatást nem nagyon engedélyezi a munkáltatónk.

Viszont azt veszem észre, hogy a színes patronok eléggé fogynak annak ellenére, hogy én nem nyomtatok színes dolgokat. Ha ez feltűnik a munkáltatómnak, velem fogja kifizettetni.

Hogyan tudnám megoldani, hogy a nyomtató tulajdonságainál alapból fekete-fehér nyomtatásra állított nyomtatót ne tudják színesre állítani csak pl. egy jelszó ismerete esetén. Tehát, ha bármit akar nyomtatni az illető, azt az alapbeállításként beállított fekete-fehérben ki lehessen nyomtatni, de a nyomtató beállításait (tulajdonságait) csak jelszó ismeretében lehessen módosítani.

Egyszerűbben: lehet-e a nyomtató tulajdonságokat jelszóval védeni?

#jelszó #nyomtatóbeállítás
2014. okt. 17. 11:53
 1/3 Tengor ***** válasza:

Ha más is használja a gépedet, akkor az nem a tiéd. Ha közös a gép, akkor a nyomtató is az, szal majd a közösség kifizeti a költségeket. Egyébként akár ki is vehetnéd a színes patronokat (hardveres védelem).

Ha ragaszkodsz ehhez a buta felépítéshez, akkor próbáld meg ezt:

Rendszergazdaként állítsd be a nyomtatást, a rendszergazda fiókodat jelszavazd le és amikor nem a nyomtatót birizgálod, akkor használj egy alacsonyabb jogú felhasználót.

2014. okt. 17. 11:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a javaslatot, de sajnos sokra nem megyek vele. Ezt a konstrukciót nem én választottam, hanem egyszerűen ez van, így állította be az IT. A nyomtató pedig nem egy egyszerű asztali nyomtató, hanem egy fénymásoló is, így kicsit hülyén néznék ki a 60 cm-es patronokkal (3 db) a hónom alatt, amikor épp nem vagyok a gépnél. A felhasználóváltás pedig túl sok ki-be jelentkezést eredményezne, ami egyszerűen kényelmetlen.

Azt reméltem, hogy van valamilyen szoftveres megoldás a problémára, mindenesetre mégegyszer köszi a javaslatot.

2014. okt. 17. 13:04
 3/3 Tengor ***** válasza:
Van kulturált megoldás az ilyen helyzetekre, de ahhoz olyan környezet is kell. Itt nem nagyon fog menni. Jelezni kell az IT felé a problémát.
2014. okt. 17. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!