Tényleg újra kell rakni a Windows-t ha új alaplapot és processzort veszek, vagy csak átakarnak verni?
(Kötekedő kommenteket mellőzzük)
A normális válaszolók zöld kezet kapnak!
Szerintem arra gondolsz, hogy ha újra rakod a géped akkor használj particiókat.
Na jó én kiszálltam, cserélj alaplapot és reménykedj.
A lényeget már leirták az elözö post okban. Egy kis retro: A windows millenium nál érdekes volt betennem ugyan azt a merevlemezt több különbözö gépbe. Mindegyikben "megszagoltattam" vele az aktuális driverokat amit a win ME megtanult. Mikor újra ugyanabba a gépbe tettem, akkor már tudta mi a dolga és nem kért drivert.
Az új windows telepitése elött, csak a régi win fileokat törlöm. A merevlemezt csakis akkor formázom, miután megvásároltam. Igy a win t cserélem csak de az adatok maradnak. Egy particiót használok minden HDDn. Jelenleg 3db merevlemez van a számitógépemben. Mindegyiken vannak adatok is meg win7 illetve win8.1 is. A BIOS ban állitom be melyikröl induljon a rendszer. Talán érdemes a windows pagefile.sys jét másik HDD re átirányitani. Gondolom némileg gyorsitja majd az adatáramlást. PRIMOCACHE programot használok ahhoz, hogy a HDD adatait a rendszermemóriában kesseljem. Az ilyen rendszer döbbenetesen leröviditi a HDD <> rendszer adatátvitalt. Klikkeléskor hamarabb van akció. Pattan ki ablak. Jelenik meg menü stb. A gép "pattógósabbá" válik. Lecsökken a user action machine respond time. Win telepités és a programok telepitése után kiirtom mindazokat a szükségtelen "sallangokat" amelyeket kéretlenül raknak fel a mai progik. Ez leröviditi a startup time ot valamint növeli a rendszer average performance ját is némileg. Döbbenetes mennyiségö adalék program telepitödik fel kéretlenül a felhasználó háta mögött. kb. 30 év tapasztalatom van a számitógépekkel. Régen nem volt ilyen mértékü eröszakos terméktukmálás mint mostanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!