Mi történt a mappával?
Próbáltam egy mappa neve elé, olyan jelet rakni, ami nem betű, de utolsónak mutatja a mappát, ha abc sorrendbe állítom, és mikor betettem elé a \ jelet (altgr+q) és megnyomtam az entert akkor fogta magát, és eltűnt.
Mi történt vele?
És ami fontosabb, hogy vissza lehet hozni?

Hát arra én is gondoltam hogy rejtett, de megnéztem Total commanderben, ahol láthatóvá lehet ezeket tenni, de nem volt ott.
Egyébként Windows 7-em van.

A fájlnevekben, valamint a mappanevekben (ami tulajdonképpen fájlnév jellegű) nem minden karaktert lehet (szabad) használni. A Microsoft egyik oldalán [link]
ami ugyan Windows 7-re vonatkozik, de tulajdonképpen majd' mindegyik Windwsra igaz, fel is vannak sorolva a tiltott karakterek: "A következő karakterek egyike sem használható fájlnévben: \ / ? : * " > < |"
Ennek az oka lényegében az, hogy ezek speciális vezérlő karakterek. Bár ez folyamatosan változik, hiszen például korábban a . (pont) sem szerepelhetett fájlnévben, mivel ez a fájlnév lezárását jelentette, az utána következő rész pedig a kiterjesztés volt, de ma már a legtöbb esetben (nem minden programban!) elfogadott.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!