Laptopban hol van a videokártya?
Ezt a képet találtam a neten:
Ezen melyik szám a videokártya? Az oldalon nem volt hozzá leírás.
Vagy ez minden laptopnál máshogy van? Nekem egy Toshiba Satellite pro L 300 -asom van.
A képernyő illesztőm folyton összeomlik és azt olvastam, hogy érintkezési probléma miatt is lehet. /a képernyőillesztőt már próbáltam frissíteni, de nem változott semmi.. Általában akkor omlik össze, ha a google maps-on ránagyítok a térképre. XP-nél és Vistánál nem volt ilyen problémám, a Windows7 viszont valami miatt nem szereti a zoomolást... Windows7 frissítések között sem kaptam eddig olyat, ami helyreállította volna a képernyőillesztő problémámat../
A kérdésed beugratós: a videókártya nincs megszámozva. Az alaplapon van rajta egy chip formájában. Ha rossz az érintkezése azt otthon te nem fogod tudni javítani.
A gép 2009-ben jött ki, 2011-ben jött a Win 7, valószínűleg a driver már nem támogatott, azért omlik össze. Tegyél rá egy szimpatikus Linuxot és még pár évig húzhatja a gép!
Igen, driver is lehet az oka, de sajnos nem találtam a toshiba oldalán hozzá megfelelőt...
Azért köszönöm a válaszokat! De ha valakinek van egyéb ötlete, ne fogja vissza magát! :)
" akkor egyáltalán nem működne a videokártya, nem ismerné fel a gép"
Nem igaz.
#6, így van. A driver az nem egy egybites valami, ami vagy működik vagy nem.
Simán lehet, hogy a Google cucca a JS-en keresztül próbálna valamilyen hardveres gyorsítást eszközölni, csak épp a driver erre nincs felkészítve. Amíg ez a "valami" nem kell, addig nincs gond.
így első guglizásra azt találtam, hogy Intel GMA 4500M van benne. tehát az inteltől szedj le hozzá drivert, az biztos frissebb, mint amit a gyártó oldalán találsz. esetleg cobra driver pack 2010.
ha nagyon nem akar működni, akkor meg kell próbálni a lehetséges hardver hibát javítani. egy jó szervizben hőlégfújóval megmelegítik és bíznak benne, hogy helyreáll az érintkezési probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!