Mitől szaggat a hang a számítógépemen?
Vettem egy lenovo B590-es laptop-ot. Feltelepítettem rá a Win. 8.1, 64 bites változatát. Letöltöttem a lenovo honlapjáról a szükséges drivereket (hang, videókártya).
Valamiért a hanggal problémák vannak pl. a film időnként elkezd szaggatni, de ugyanez a probléma előfordul játéknál is.
Hardveres vagy szoftveres jellegű lehet a probléma?
Ha szoftveres milyen megoldást tanácsoltok?
Más driver-t nem telepítettél? (chipset, management engine, stb.)
Laptopoknál az energiatakarékos funkciók is fontosak. Ha pl. filmet nézel, egy idő után a rendszer úgy érzékelheti, hogy nem használod és visszavesz a teljesítményből vagy kikapcsol bizonyos eszközöket, erre akadozás-lassulás léphet fel.
Játékokkal és videokártyával kapcsolatban: a laptopban lévő Geforce 610M az belépőszintű kártya, játékra csak nagyon korlátozottan ajánlom. Mivel játszottál?
Mást nem telepítettem, nem gondoltam fontosnak. Megfogadom a tanácsod és feltelepítem a chipset-hez tartozó dolgokat is.
Ez az ahol találtam mindenféle illesztőprogramot.
A videó kártya GeForce GT 720M valamint található az eszközkezelőben a videókártyák fülön egy Intel HD Graphics 4000, ami ha jól sejtem egy alaplapi integrált kártya lenne és ezek együtt dolgoznak?
GTA 4-nél elég gyakran előfordult a szaggatás mind hang, mind kép ügyileg.
Igazából a filmnézésnél időnként előforduló szaggatásra szeretnék megoldást mivel ahhoz a gépem biztos megfelelő, hogy ez ne okozzon gondot.
A kérdésnél B590-et írtál, az előbb meg B490-hez írtál linket, de a gyártónál egyiket sem Geforce 720M-mel írják, hanem Geforce 610M vagy 635M.
Lehet, hogy csak nem megfelelő drivereket telepítettél?
Mi van a gép alján a matricán? (ha az akku alatt van a matrica akkor hagyd; CPU-Z és GPU-Z programok is kiírják ezeket vagy bármelyik más diagnosztikai program, pl. AIDA64, Speccy, HWiNFO stb.)
A számítógép B590-es ez biztos, több helyen is fel van tüntetve a gépen (alján is megtaláltam). Videókártya GT 720 M. Ami az eszközkezelőben is szerepel. Az ilesztőprogramok telepítése során nem jelentkezett semmi probléma (minden eszköz megfelelően működik).
Az oldal amit belinkeltem azon a B490es valószínűleg az illesztőprogramok meggyezése miatt szerepel, ami azután jelent meg hogy megadtam a B590es típust a főoldalnál amikor kérte.
Videókártya drivert először az NVDIA hívatalos oldaláról töltöttem ami biztos megfelelő volt, de nem az okozta a problémátamúgy.
Feltelepítettem a chipsetet illetve egy manager drivert, azóta nem volt időm tesztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!